מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבמתי לקחת קרדילוק

מתי לקחת קרדילוק

01/11/18 11:30
5 תגובות

אמי בת 79, לפני כ-12 שנה עברה החלפת מסתם, נוטלת קומדין קבוע. מיפוי לב שבוצע לאחרונה - תקין, בסה"כ הבדיקות תקינות, מאוזנת, עצמאית ומתפקדת היטב.
בחודשים האחרונים החלה לחוש ביתר שאת את תופעות הלוואי של התרופות שהיא נוטלת, בעיקר של הקרדילוק ואיכות החיים ירדה משמעותית.
בבקרים נוטלת 1.25 מג קרדילוק, בשעתיים-שעתיים וחצי שאחרי נטילת התרופה היא חשה סחרחורת, חולשה קשה, עייפות קשה, מתקשה בהליכה.
לאחר פרק זמן זה, היא חשה יותר טוב, מתהלכת, יוצאת, אולם יש לזה אפקט פסיכולוגי קשה - דכדוך, המנעות לצאת מהבית בשעות הבוקר עם נטילת התרופה מחשש שתרגיש לא טוב, וכו'. כשההשפעה פגה היא מתאוששת, אבל במצטבר יש פגיעה משמעותית באיכות החיים.
האם ניתן לקחת את הקרדילוק לפני השינה ובכך לצמצם את הנזקים מתופעות הלוואי?
יצויין עוד כי בשעות הערב המאוחרות היא נוטלת קומדין.


תגובות

שלום, הופעה חדשה של תופעות כגון סחרחורת וחולשה כפי שתיארת , הן פחות סבירות כתופעות לוואי מתרופה שנוטלים במשך שנים וצריך ראשית לבדוק מקור אחר , בפרט לאור הרקע שתיארת - בהולטר לחץ דם ואק״ג ובדיקות לאורטוסטטזים (מדידת לחץ דם בשכיבה ועמידה) לגבי מועד הקרדילוק בדרך כלל נוטלים התרופה בערב, אם אכן לאחר הבירור שציינתי יש רושם כי התלונות משניות לקרדילוק ניתן לשנות מועד הנטילה לערב או לשקול הפסקה ומעבר לתרופה אחרת, זאת כמובן בהכוונת הרופא המטפל בלבד. כל טוב ושבת שלום ד״ר אסי מילויצקי

רות-36
14/12/22 20:06

אני בת 86 לקחת קרדילוק בערב מאחר ששכחתי לקחת בבוקר?

רות-36
14/12/22 20:06

אני בת 86 לקחת קרדילוק בערב מאחר ששכחתי לקחת בבוקר?

רות-36
14/12/22 20:33

רות

מוני7
14/12/22 20:42

אני בת 69, יש לי פעימה מוקדמת וניתן לי קרדילוק, 2.5 מג' , לוקחת בערב. לאחרונה קרה לי פעמיים , באופן פתאמי הרגשתי חולשה נוראה זמן מה אחרי שנטלתי את הכדור. אחרי כמה שניות עבר לי  אבל לא נעים... כנראה שחשה ירידה בלחץ הדם ואצלי בדרך כלל הוא תקין, אין לי גבוה.  האם אפשר תרופה אחרת ?  לא מרגישה שקרדילוק עוזר לי כל כך להרגיש פחות  פלפיטציות.  אני בבירורים, אעבור אקו לב בקרוב אבל עד עכשיו כל הבדיקות היו תקינות.  מה דעתך?