מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' משה פיליפ
פרופ' משה פיליפ
פרופ' משה פיליפבוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, התמחות ברפואת ילדים בסורוקה ותת התמחות באנדוקרינולוגית ילדים באוניברסיטת מרילנד שבבולטימור ארה"ב. פרופ' פיליפ מנהל את המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל מאז 1997. בנוסף, משמש פרופ' פיליפ כסגן דקאן למחקר ופיתוח בפקולטה לרפואה על שם סאקלר באוניברסיטת ת"א.
דר שרי קרפל וולסקי
דר שרי קרפל וולסקי
בוגרת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. מומחית ברפואת ילדים , התמחות ברפואת ילדים בבית חולים לילדים שניידר.מומחית בהתמחות על באנדוקרינולוגיה וסכרת ילדים בבית חולים שניידר.
רותם דיאמנט
רותם דיאמנט
אחות אחראית מרפאה אנדוקרינית. אחות מוסמכת 25 שנים, בעלת תואר שני בסיעוד מאוניברסיטת חיפה. בוגרת קורס טיפול נמרץ ילדים.
שיר קליר הרפז
שיר קליר הרפז
פסיכולוגית בהתמחות שיקומית במכון אנדוקרינולוגיה וסוכרת, ביה"ח שניידר. בוגרת תואר שני בנוירופסיכולוגיה שיקומית מהמכללה האקדמית תל אביב יפו.
פאטימה צרצור
פאטימה צרצור
דיאטנית ביחידה לתזונה ובמכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים. בעלת תואר ראשון במדעי התזונה, הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה באוניברסיטה העברית בירושלים. בוגרת קורס הטיפול התזונתי בסוכרת, קורס הנחיית קבוצות, קורס תזונת פגים ותינוקות. בעלת ניסיון רב בהתאמת הטיפול התזונתי לילדים, בהתאם לצרכיהם והעדפותיהם של הילדים ומשפחותיהם. מטפלת בילדים ובמבוגרים בקליניקה פרטית.
כמוניבעיות גדילהבאיזה אחוז מהמטופלים מוחלט להפסיק את הטיפול באמצע?

באיזה אחוז מהמטופלים מוחלט להפסיק את הטיפול באמצע?

17/11/18 22:43
1 תגובות

שלום,
הבנתי שישנם מקרים בהם מוחלט ע"י הרופא להפסיק את הטיפול בגלל סיבות שונות כגון אי יעילות, פיתוח נוגדנים או תופעות לוואי שונות.
רציתי לדעת באיזור שכיחות הדבר קורה?
אני שואלת כי לילד שלי אובחן חוסר חלקי בהורמון (הוא בן 6, שבר אחוזונים בגיל שנה ומאז מתנדנד סביב אחוזון 3), והומלץ לנו להתחיל טיפול בהורמון, וחשוב לי להבין במידה שנתחיל לתת הורמון, מה הסיכוי שהטיפול יסתבר לאחר תקופה כלא מתאים עבורו, והתהליך יופסק?


תגובות

דר-שרי-קרפל-וולסקי
מומחה כמוני
בוגרת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. מומחית ברפואת ילדים , התמחות ברפואת ילדים בבית חולים לילדים שניידר.מומחית בהתמחות על באנדוקרינולוגיה וסכרת ילדים בבית חולים שניידר.
11/12/18 9:26

שלום רב, בטיפול בהורמון גדילה בהתוייה של קומה נמוכה מסיבה לא ידועה ( אדיופית ) מקובל לנסות לטפל במשך שנתיים ולראות האם יש תגובה טובה לטיפול ואז להחליט האם להמשיך לטפל. כאמור, מדובר בהתוויה שבה לא נמצאה סיבה לקומה הנמוכה, שלא כמו במקרה של בנך, בו את מתארת שנמצא חסר של הורמון גדילה. כמובן, שבמידה והופעת תופעות לוואי למניהן או חסר תגובה גם בהתוויות אחרות שוקלים להפסיק את הטיפול - כל מקרה לגופו. ברוב המקרים , כאשר מדובר בחסר הורמון גדילה, לא מפסקים את הטיפול באמצע. על מנת לשמוע פרטים מלאים על תופעות הלוואי וכו ' פני לאנדוקרנולוג מטפל