מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצההתקף אחרי לידה

התקף אחרי לידה

08/01/19 21:01
2 תגובות

היי יש לי עוד שאלה.
הרבה אנשי מקצוע רופאי נשים ונורולוגים אומרים שבגלל שינוי הורמונאלי אחרי הלידה, יש סיכוי להתקפים.
התחלתי לחשוב על זה והרי אי אפשר לדעת איך יתבטא התקף, יכול להיות גם שלא יהיה אבל אם כן... התחלתי לחשוב מה אני צריכה לעשות כדי להערך למה שלא יהיה בהתאם.
הרי לא כל הזמן יהיה איתי עוד מישהו בבית ואהיה גם לבד עם newborn. התרחיש הכי גרוע זה להפיל מהידיים... אבל יש עוד תרחישים מפחידים שעוברים בראש.
בקיצור.... יש דרכי התמודדות עם כל העניין הבלתי צפוי של להיות לבד עם תינוקת אחרי לידה, כשמסביב כולם מזהירים שההתקפים באים בתקופה הזאת?

התחלתי לחשוש, או לא לחשוב על זה ופשוט לחיות את החיים... כי אי אפשר לצפות ולהתכונן להכל.
אבל תוהה האם יש משהו שכן כדאי לעשות ליתר ביטחון.

תודה!


תגובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
09/01/19 10:49

אכן לאחר הלידה הסיכוי להתקף טרשת נפוצה עולה, והוא יכול להופיע בזמן לא צפוי ולהוביל לסימפטומים שלא ניתן לנבאם. החשש שאת מתארת הוא משותף להריוניות רבות וטוב שהוא עולה. ראשית, התקפי טרשת נפוצה יכולים להופיע בזמן הלא מתאים (האמת היא שאף פעם זה לא זמן מתאים), אך לרוב אינם פתאומיים. התקף לרוב מתפתח בהדרגה וישנם סימנים מקדימים שיכולים להתריע. ישנם מקרים בהם מתעוררים עם קושי לתפקד, אך אלו נדירים. כדי להתכונן וגם אולי למנוע מצבים כאלו יש 2 המלצות חשובות: 1. לאחר הלידה מבקרים את הנוירולוג בתכיפות גבוהה יותר, גם אם על פניו לא נראה צורך. ברור שקשה להגיע עם תינוק קטן למרפאה, אך זה כדאי ובבדיקה הנוירולוגית יוכל הנוירולוג להצביע, בין היתר, על חשד להתקף (עוד לפני שמורגש) ולטפל בו כך שלא יוביל להפרעה ביכולת האם לטפל בילד. 2. להכין מראש את הסביבה הקרובה לכך שתזדקקי לעזרה. הכוונה היא גם במידה ויש התקף ואז תצטרכי עזרה מאחרים. וגם כוונתי שתהיה עזרה לטובת מניעת התקף: שתפחית מהלחץ ושלא תרגישי לבד, כדי שלא תהיה תחושת דחק או ירידה במצב הרוח שיכולה לעורר התקף טרשת נפוצה. כמובן להעלות נושא זה גם מול הנוירולוג, במקרים בהם יש סיכון גבוה להתקף לאחר לידה (משוער באמצעות גורמי סיכון כגון תדירות ההתקפים טרום הלידה) יומלץ על חזרה מהירה לטיפול תרופתי, או כפי שציינת בפוסט הקודם להמשיך עם הטיפול בקופקסון גם לאורך ההיריון וההנקה. וקצת מעבר לשאלה, גם במידה ויש התקף לאחר הלידה ניתן למצוא פתרונות כיצד האם ממשיכה לטפל בתינוק (כי זה חשוב גם לאם וגם לתינוק) כמעט בכל מצב. תפקיד הסביבה התומכת, לא להחליף את האם, אלא לאפשר לאם להתרכז במטלה העיקרית ולחסוך ולקחת ממנה כל דבר שיכול להפריע. גם שליוויתי את המקרים הקשים ביותר, תמיד ניתן לשמור על המגע, השיחה (בעיקר קול האם), הריח, המבט. גם ללא כל קשר למחלת הטרשת הנפוצה, אני ממליץ לכל אחת להעביר לכל מי שיכול לעזור כל דבר שצריך להיעשות שאינו קשור לטיפול ישיר בתינוק, כדי להיות פנויות ורגועות לדבר החשוב ביותר. ולא להיות לבד.

Tehila4499
09/01/19 16:01

תודה רבה על התגובה :)