מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותוזודיפ וסינתרואיד - נטילה לפני האוכל - הכצעקתה?

וזודיפ וסינתרואיד - נטילה לפני האוכל - הכצעקתה?

31/01/19 10:56
1 תגובות

שלום,
אני לוקח וזודיפ ליל"ד וסינתרואיד לתיירואיד. לפי הרוקח, אני צריך לקחת על הבוקר, בצום, את הסינתרואיד, לחכות חצי שעה, ואז לקחת וזודיפ, לחכות 20 דקות - ורק אז אפשר לאכול.
כמי שאוהב לשתות את הקפה שלו 3 דקות אחרי שהוא מתעורר - כל השעה הזאת של ההכנות התרופתיות קצת מציקה לי ומורידה מעט מה-compilance המשובח שלי. תהיתי אם ההנחיות מדוייקות.
שאלתי אותו אם אפשר לקחת את שניהם ביחד - תשובתו הייתה שלילית. האמנם?
הסתכלתי קצת באינטרנט, לראות הכצעקתה, וראיתי שזה מוריד את הספיגה של התרופות. שאלתי היא עד כמה זה דרמטי. אם זה מוריד את הספיגה ב-15%, נגיד, אז זה לא נראה לי כזה סיפור אם אני אעשה את זה מדי פעם.
למשל: אם יומיים בשבוע אני אוכל ארוחת בוקר ואז לוקח את כל הכדורים - כמה אני פוגע בטיפול?
בנוסף, כשכותבים בעלון "לפחות 15 דקות לפני האוכל" - כמה זמן הכוונה אחרי הארוחה הקודמת? שעתיים? 3? 4? 6?
תודה רבה.


תגובות

שלום עופר,

בבדיקה במאגר התרופות מרטינדייל בו מופיעים נתוני ספיגה של התרופה וזודיפ (מכילה את החומר הפעיל  Lercanidipine  ) ניתן ליטול את התרופה עם או ללא אוכל. מזון משפר את ההזמינות הביולוגית של התרופה, ולכן דווקא נטילה עם מזון תשפר את יעילות התכשיר. כתוב בהנחיות הרפואיות בעלון לצרכן "לפחות 15 דקות לפני האוכל", כי המטרה היא שהמטופל יקח את תכשיר וזודיפ מיד לפני ארוחת הבוקר ולאו דווקא על קיבה ריקה.

לעניין התרופה סינתרואיד, היות שהמדובר בתרופה המכילה הורמון סינתתי, מידת הספיגה של התכשיר היא מאוד נמוכה, ובעת נטילה עם מזון, הספיגה עוד יותר יורדת. במקרה זה, ההנחיות ליטול את התכשיר על קיבה ריקה הן בדיוק בכדי לשפר את הספיגה. ובעלון לצרכן כתוב: "מומלץ על קיבה ריקה כחצי שעה עד שעה לפני ארוחת הבוקר. ספיגת התכשיר בדם עולה כאשר נוטלים אותו על קיבה ריקה. "

אבל, אכתוב סייג, מה שחשוב באיזון בלוטת התריס הן בדיקות הדם. אם רמות ההורמונים של בלוטת התריס (TSH, T3, T4) הן תקינות תחת הטיפול ובמצב מאוזן (גם אם אתה לוקח אחרי האוכל) , אז זה העיקר.

לסיכום, המלצותי אליך הן:

1. סינתרואיד– להשתדל לקחת בבוקר על קיבה ריקה, או לפחות עד כחצי שעה לפני האוכל. גם אם קורה שאתה מפספס ולוקח דווקא אחרי הארוחה, מידת האיזון של בלוטת התריס בבדיקות המעבדה הוא זה שצריך להכריע את הכף.

2. וזודיפ – אפשר ליטול לפני/אחרי/תוך כדי האוכל או על קיבה ריקה. מה שחשוב – שעה קבועה. מזון מגביר ספיגה.

האם ניתן לקחת את התרופות יחד?

אפשר – אבל אז – עדיף כבר לקחת על קיבה ריקה. צריך לבדוק שהאיזון של בלוטת התריס ולחצי הדם נשמרים.

 

מקווה שסייעתי בתשובותיי ונתתי מענה לשאלתך.

הרבה בריאות,

 

ד"ר ורדית קלמרו

רוקחת קלינית

 

ואם מתאים לך, אתה מוזמן לבקר באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייס (-:

www.drpharma.co.il