מנהלי קהילה

תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.

פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי.
פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם.
פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
מובילי קהילה

שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
היצרות של עמוד השדרה המותנית
10/02/19 6:50
1 תגובות
בן 50 ,סובל מכאבי גב כחמש שנים , קושי בהליכה מעל כמה מטרים קושי בהזדקפות אחרי שכיבה או ישיבה ,אי יכולת להתכופף ובתיפקוד היום יומי . MRI מראה ספיינל סטנוזיס בלטי דיסק דיפיוזים עם לחץ על השק והשורשים L1-L2 , L2-L3 , L3-L4 ,L4-L5 . לאחרונה החמרה בסימפטומים . אשמח לדעתך ( עברתי כבר את מרבית הטיפולים השמרניים בתקופה זו ) .תודה
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
פרופ' עמירם כ"ץ
יש התאמה בין הסימפטומים לממצאי ההדמיה ובהחלט סביר שהצרות תעלת השדרה המותנית ובליטת דיסק גורמים לתופעות המתוארות. עם זאת, יתכנו גם סיבות אחרות לכאב ולהחמרתו והטיפול המומלץ תלוי בממצאי הבדיקה הגופנית, בטיפולים הספציפיים שכבר ניתנו ובתגובות להם. לכן מומלץ לוודא תקינות מספר בדיקות לבחינת גורמים אפשריים לכאב, לעבור בדיקה נוירולוגית ואחר כך לבחון אפשרויות טיפול. אם אין התדרדרות נוירולוגית, או בעיה רפואית אחרת פרט לשינויים הניווניים שתוארו, כדאי לבחון שילוב של טיפול תרופתי מתאים לכאב מתמשך וטיפול פיזיקלי לשיפור התנועתיות. ניתן לקרוא פרטים רלוונטיים נוספים ב- www.catzamiramprof.com.