מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבהחלפת מסתם

החלפת מסתם

25/02/19 22:00
4 תגובות

בן 65. אוושה עקב מסתם מלידה. לאחרונה יש ירידה, איחית, בסגירת המסתם עקב הסתיידות עלי המסתם (מוגדר הסתיידות קשה) וביכולת שלי לעמוד במאמצים. הולך 5 ימים שבוע לפחות שעה במאמץ בינוני. נמצא מעקב חצי שנתי אצל קרדיולוגית עם אקו לב בכל בדיקה שניה, כאשר לדבריה סיכוי סביר שאצטרך לעבור החלפת מסתם. יודע שיש מסתם מתכת שהוא לכל החיים ודורש קומדין דרך קבע עקב נטיה להווצרות קרישי דם מהמסתם (ועברתי אירוע מוחי משמעותי בעבר עקב קריש דם), ויש מסתם מהחי (חזיר?) שמספיק ל 10-15 שנה, ולא דורש קומדן.

רוצה לדעת: 1. יש יתרונות וחסרונות אחרים לכל אד מסוגי המסתמים החלופיים? 2. מה קורה למסתם מהחי כשהוא מגיע לסוף? ירידה הדרגית? בבת את? איך מחליפים אותו ואם תהיה בעיה (אהיה בבן 66 ל- 76-78 אז). 2. האם החלפת המסתם (שני הסוגים) נעשית בניתוח לב פתוח או דרך צינטור וסיכויי ההצלחה בכל אחת משיטות הניתוח ו/או סוגי המסתם החילופי. 3. האם שתי השיטות כלולות בסל הבריאות 4. האם יש כיום או מתוכנן בפיתוח טיפול אחר או חומר אחר להחלפת במסתם פגום? 5. מה עוד אני צריך לחשוב או לברר או לשאול בעניין הזה - כי לא רוצה להגיע להחלטות שאהיה תחת לחץ של מצב אקוטי. תודה מראש
איפה אפשר לקרוא חומר בנושא?


תגובות

שלום, השאלות שהעלית רציניות ובמקום. לגבי הראשונה , שהיא העיקרית. אנחנו יודעים היום שבאנשים צעירים כמוך, יש יתרון להשתלה של מסתם מכאני בעמדה האאורטלית (אני מניח שזה המסתם המוצר) מבחינת משך חיי המסתם. היתרונות של מסתם מכאני הוא חוסר צורך בהחלפה מול עליה בסיכון לדימום והיווצרות קריש דם עליו ואירוע מוחי כ תוצאה מכך מאידך. כפי שאמרתי, באנשים צעירים יש עדויות חזקות ליתרון של מסתם מכאני וזאת תוך טיפול הדוק ומאוזן ככל הניתן בקומדין ומעקב אחרי ערכי inr שמסמלים את רמת דילול הדם של התרופה. שליקה של מסתם ביולוגי היא תהליך הדרגתי ולא פתאומי וכיום ניתן לבצע החלפה שלו בניתוח ובמקרים רבים יותר וייצר באמצעות צנתור - tavi. כל זאת נכון למסתם האאורטלי! ההחלטה האישית עבורך צריכה לקחת בחשבון את הגורמים הנל ולהתקבל יחד עם קרדיולוג מטפל ובמידת הצורך עם חוות דעת שניה ומפגש עם כירורג הלב . בהצלחה ושבוע טוב ד״ר אסי מילויצקי

תהילה.ברק
29/03/19 19:15

האם ההשתלה בשיטת tavi נמצאת בסל הבריאות?

אורנה-יריב
04/03/19 11:48

האם אתה מבצע פעילות גופנית מותאמת למצבך? זה מאוד קריטי.

שלום תהילה, TAVI - השתלת מסתם אאורטלי בצנתור נמצאת בסל הבריאות , בתנאי כמובן שזו השיטה שהומלץ וסוכם על ידה עם הצוות המבצע. שבת שלום ובריאות טובה ד״ר אסי מילויצקי