מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק

תרופה

05/03/19 11:28
8 תגובות

האם יש מחקרים או הוכחות שמי שלקח את התרופה בזמן הראשוני של הסימפטומים
המילה נעצרה ולא המשיכה?


תגובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
05/03/19 13:38

היי רפאל, אחלק את השאלה שלך ל- 2 וכמובן אם יש צורך להוסיף תשאל ונרחיב. לגבי טיפול בעת התקף בעזרת סטירואידים - מי שלוקח סטירואידים כמה שיותר סמוך להופעת הסימפטוים הראשוניים, כך ההתקף יימשך זמן קצר יותר, הפגיעה במיאלין תהיה קטנה יותר וההחלמה מהסימפטומים תהיה מהירה יותר. לגבי טיפול במחלת הטרשת הנפוצה בעזרת הטווח הרחב של התרופות למחלה - אז ככל שהטיפול מוקדם יותר כך המצב העתידי יהיה טוב יותר, כלומר: פחות סימפטומים, פחות התקפים, פחות נגעים, האטה של התכווצות המוח, תפקוד גופני טוב יותר. לצד כל הנתונים (ולכולם יש מחקרים תומכים - תכתוב מה הכי מעניין ואנסה למצוא את המאמרים) המאוד מעודדים - אין שום פיתרון אולטימטיבי - כלומר הטיפולים הללו לא עוצרים את המחלה, אלא רק מאיטים את התקדמות המחלה.

רפאל13
05/03/19 18:37

האם מהתקפי יכול לעבור לפרוגרסיבי בגלל חוסר טיפול תרופתי? והאם יש עדויות מאנשים שגילו בזמן טופלו בתרופה והמצב לא התדרדר

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
06/03/19 17:24

כן. אנשים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית שלוקחים טיפול תרופתי יעברו, פחות או במועד מאוחר יותר, למהלך של טרשת נפוצה פרוגרסיבית משנית. אנו יודעים זאת בזכות מחקרים שעוקבים לאורך עשרות שנים אחר מקבלי הטיפולים הראשונים לטרשת נפוצה (הזריקות הישנות והטובות) שמראים שאלו שהתמידו בטיפול והתחילו מוקדם, הסיכוי שישארו במהלך התקפי-הפוגתי (ולא יעברו לפרוגרסיבי) גבוה יותר. גם לגבי התקדמות המחלה, וגם לגבי מעבר למהלך פרוגרסיבי, ככל שמזהים מוקדם יותר ומתחילים טיפול מוקדם כך המצב יהיה טוב יותר בעתיד. יש מחקרים שיחדיו בחנו את כל המדדים הנוגעים לטרשת נפוצה (MRI, EDSS, יכולות קוגניטיביות, הליכה, התקפים, סימפטומים ועוד) וגם את כל התרופות לטרשת נפוצה, וכל המחקרים יחדיו תומכים באופן עיקבי בתוצאות אלו.

רפאל13
06/03/19 18:40

איפה אפשר למצוא את המחקר הזה?

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
06/03/19 21:33

אני מצרף מאמר שמסכם את המלצות התחלת הטיפול התרופתי בטרשת נפוצה (השורה התחתונה: כמה שיותר מוקדם יותר טוב). במאמר יש את הנימוקים על יעילות תחילת הטיפול (כפי שציינתי בתגובה) ובכל נימוק יש את ה"רפרנס" - המאמרים שתומכים בנימוק ועימם אפשר עוד להרחיב.

יולו
07/03/19 16:07

אני מכירה 2 מאובחנות עם טרשת נפוצה מעל 20 שנה ומצבם מעולה ללא תרופות, אבל עם שינוי אורח חיים לאורח חיים פחות לחוץ, עבודה נפשית ותזונה טבעית. גם עם כולנו מאובחנים באותו שם של מחלה, כל אחד מאיתנו הוא שונה ומה שנכון לרוב, לא בהכרח נכון לך. אני מאובחנת 6 שנים (למרות שאפשר להצביע על התקף לפני כ-10 שנים עם MRI שבטעות פוענח כתקין), שברובם הייתי ללא כל תרופה. הבחירה שלי הזו לקחה לי הרבה אנרגיות: של "להיות מול כולם" בסוג של מערכה ולנסות להיות כל הזמן "חזקה" בלי התקפים, אמרו לי שאני חסרת אחריות, ועוד... אבל בתחושת בטן וגם אחרי קריאה של כמה מאמרים (אני חוקרת ביולוגית, במקצועי) בעיקר פחדתי מהתופעות לוואי של התרופות ומזה שלא מספיק מבינים. היתה שנה וקצת שבחרתי כן להזריק, קופקסון (מה שנראה לי הכי בטוח) ובזכות זה הצלחתי להשקיע אנרגיה בפתיחת משהו טראומטי ואחרי שכמעט סיימתי לטפל בזה, בחרתי לחזור להיות בלי תרופות. היום עברה כבר כמעט שנה מאז זריקת הקופקסון האחרונה ואני יחסית בסדר, לא 100%, יש לי עוד הרבה עבודה שלי עם עצמי וגם עם עזרה חיצונית (שיאצו), אבל אני שלמה עם הדרך שלי. רפאל, בשאלה שלך, להבנתי, יש הרבה פחד, זה הרגשה שמלווה אותנו עם ההגדרות האלו. אחת הדרכים שלי להתמודד עם הפחד, זה לדמיין את התמונות המפחידות שעלולות להיות ואז לראות איך אני מתמודדת איתן בגבורה ואז זה קצת פחות מפחיד... יהיה קשה למצוא מאמרים שיענו על השאלה שלך בכנות, גם כי אין לאף אחד אינטרס לחקור את אלו שלא מקבלים תרופות (רוב הכסף למחקר מגיע מחברות תרופות), גם כי יש כנראה מעטים ללא טיפול, ועוד הרבה משתנים. מאוד נוח ומקובל להצהיר שכדאי להתחיל טיפול כמה שיותר מוקדם, זה כנראה גם נכון לרוב האנשים שמרגיש להם רגוע כשהם מטופלים. מאז שאובחנתי התחלתי לנסות לחקור במטרה להבין קצת יותר את המחלה הזו. פרסמתי לאחרונה מאמר בו ניסיתי להבין את החלק של התזונה בטרשת, היו לי כל מיני השערות שלא כולם התאמתו, אבל מצאנו הבדלים מענייניים אחרים, אכתוב על זה פוסט בהמשך. השורה התחתונה, שעוד לא חקרתי בצורה מדעית, אבל הבנתי על עצמי, שהחלק הנפשי והפחד הם מאוד חזקים בהתקדמות או העדר התקדמות של המחלה.

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
07/03/19 16:39

מחקרים אכן בוחנים מה קורה בממוצע לקבוצה גדולה מאוד של אנשים (שלוקחת תרופות במקרה שלנו) לעומת קבוצה גדולה אחרת (שלא לוקחת תרופות במקרה שלנו). מכאן המסקנה שלרוב האנשים נכון לקחת תרופות כמה שיותר מוקדם, אך כל אדם ומקרה הוא מאוד ייחודי ואין שום דרך לנבא מה יקרה לאדם ספציפי בדרך זו או אחרת. המון כסף ומחקרים מושקעים בתרופות דרך חברות התרופות, אך ישנן גם מטה אנליזות שנעשות ע"י ארגונים לא תלויים (כמו קורצ'יין) שמחזקים את הממצאים. אני מסכים כי לחלק הנפשי וההתמודדות יש חלק בהאטת התקדמות המחלה, וגם כאן יש מחקרים שתומכים בכך. עכשיו גם נושא התזונה בטרשת נפוצה תופס תאוצה ומאוד מאוד נשמח שתשתפי במחקר ותכתבי עוד בנושא. אנחנו שמחים לכל מידע חדש, על אחת כמה וכמה מחברה בקהילה שלנו. תודה רבה יולו על כל התגובות והמידע שאת תורמת, זהו קול מאוד חשוב

אביב17
09/03/19 19:05

מי שלוקח תרופות הם הורגות אותו יותר מהר ועושות לו בעיות בגוף יותר מהר