מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהמלחמה בשדיי הבולימיה

מלחמה בשדיי הבולימיה

30/03/19 4:19
2 תגובות

היי,
שמונה שנים של התמודדות עם שדים..
זה התחיל בגיל 17, מה עוד אפשר לצפות מנערה עם ביטחון עצמי נמוך.
סביבה ששמה דגש על מראה חיצוני, שנאה עצמית שמבעבעת.
מחשבות על מוות, אכילה ריגשית ולאחר מכן הקאה מכוונת.
שנים של התמודדות שלי נגד החיים.
אני מבינה שזה מזיק ולא בריא אך אם זאת מרגיש כל כך נכון, התמזגות מוחלטת עם ״הנורמלי״.
קמצוץ של שליטה בתוך מכונית החיים שכבר מזמן איבדה שליטה, מלחמה יום יומית של הדחף נגד ההגיון.
חרדה, דיכאון..
אכזבתי את כולם! אני לא הבת המושלמת שהורי חלמו או החברה האופטימית, אני כשל בייצור, טעות שאין באפשרות אף אחד לתקן.
לפעמים אני תוהה, למה אני? מה כבר קרה ששיבש אותי.. הרי לא עברתי דבר שנכלל תחת הכותרת ״חיים קשים/טראומטיים״.
אולי זאת הייתה התוכנית מלכתחילה, אולי כך אמורה אני ״לחיות״- מעגל שלא נשבר, יד שמתהדקת סביב הצוואר. מה כבר נשאר אם לא להריח את הידיים ופשוט להפסיק את הכאב, השנאה והאכזבה.
להשתיק את הקולות, להרגיע את הסערה שמתחוללת בתוך תוכי.
די כמה עוד אפשר...


תגובות

SY
30/03/19 10:07

כל כך מזדהה, למרות שאני חולה באנורקסיה

הי וברוכה הבאה. את שואלת כמה עוד אפשר, ואני אומרת, כמה שתחליטי שאת מוכנה לחיות עם "השדים", כמה שתהיי מוכנה להמשיך לשלם בשביל רגעים של אשליית שליטה, השתקת מחשבות והרגעת סערות. נשמע שאת מודעת הייטב למה ההפרעה הזו מספקת לך בחיים, פחות למה שהזמין אותה לחייך. השיפוטיות שלך את עצמך נשמעת הייטב גם היא ואולי היא עומדת בבסיס הייאוש שלך, בבחינת "אני לא ראויה להרגיש טוב יותר, לאהוב את עצמי יותר, לקבל עזרה". ככה זה נשמע לי ואלו חומרים חשובים לעבודה טיפולית שיכולה דוקא להשפיע עליהם לטובה. וגם עלייך. אז שמתי לב שלא שאלת שאלה ולא ביקשת הכוונה, אולי רק רצית לפרוק, אבל אני מקווה שאת הולכת לטיפול טוב ושאם לא, לפחות תחשבי על זה...