כמוניסוכרת סוג-2האם יש ממתיק הבטוח לשימוש כגון סטיביה?

האם יש ממתיק הבטוח לשימוש כגון סטיביה?

09/05/19 23:03
3 תגובות
מתוך כתבות כאן הבנתי כי ממתיקים מלאכותיים עשויים להשפיעה לרעה על רמת הסוכם למרות העדר הקלוריות
האם יש ממתיק בטוחת? נניח סטיביה או ממתיק אחר?

3 תגובות

ד-ר-נירית-אבירן-ברק
מומחה כמוני
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית) בנתניה. לאתר שלי לחצו כאן
09/05/19 23:49
שלום
הכל תלוי במידת השימוש.
לטעמי סטיביה בטוח יותר לשימוש
elico1979
מוביל קהילה
עובד במגזר השירותים הפיננסים, משתדל לשמור על אורח חיים בריא כמיטב יכוליתי, מתרגל מדיטציה כמה שיותר בזמני הפנוי ובגדול, מנסה לחשוב חיובי - גם לגבי הסוכרת
10/05/19 9:43
בוקר טוב מאאלון. בהמשך לתשובתה של ד"ר ברק הייתי מוסיף ואומר שלפי מה שקראתי, הגורמים הרפואיים המקצועיים סבורים כיום שאין סיבה שסוכרתי לא יוכל להשתמש בסוכר או לאכול מוצר המכיל סוכר, בתנאי כמובן, שזה נעש...
בוקר טוב מאאלון. בהמשך לתשובתה של ד"ר ברק הייתי מוסיף ואומר שלפי מה שקראתי, הגורמים הרפואיים המקצועיים סבורים כיום שאין סיבה שסוכרתי לא יוכל להשתמש בסוכר או לאכול מוצר המכיל סוכר, בתנאי כמובן, שזה נעשה במסורה ותוך כדי הקפדה על תזונה נכונה ובריאה באופן כללי.

כמו כן לפי דעתה של האיגוד הסוכרת בבריטניה. עוגות ומוצרי מאפה עם תחליפי סוכר "אינם מראים תועלת מיוחדת כלשהי, מעלים את רמות הסוכר באותה מידה כמו מוצרים רגילים ולעיתים יכולים גם לגרום לשלשול." הדבר הזה נכון במיוחד לגבי כל נגזרי הסוכר למיניהם - מלטידול, סורביטול, סוכרלוז וכו' לכן צריך לנהוג בזהירות כאשר אוכלים מוצרים עם עם התחליפים הללו. רק בריאות.א
דורינא
13/05/19 14:02
vהי הבעיה היא לא הקלוריות אלא הפחמימות ,אני כבר שלוש וחצי שנים בתזונה דלת פחמימות ומאוזנת מאד, במסגרת התזונה אני משתמשת בממתיק בשם סטיוויה(נוזלי או אבקתי) שלא מעלה לי סוכרים. מוזמנת להכנס לאינטרנט לדר...
vהי הבעיה היא לא הקלוריות אלא הפחמימות ,אני כבר שלוש וחצי שנים בתזונה דלת פחמימות ומאוזנת מאד, במסגרת התזונה אני משתמשת בממתיק בשם סטיוויה(נוזלי או אבקתי) שלא מעלה לי סוכרים. מוזמנת להכנס לאינטרנט לדר' ברנשטיין וללמוד על התזונה דלת הפחמימות המעולה הזו(יש בפייסבוק קבוצות עם מתכונים טעימים ולא מעלים)

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
בתיה אלימלך
בתיה אלימלך
בתיה אלימלך הינה דיאטנית קלינית מוסמכת מומחית לסוכרת. בעלת תואר ראשון במדעי התזונה ותואר שני בניהול מערכות בריאות. כמו כן הינה בוגרת קורס תזונה לסוכרתיים מטעם המועצה הלאומית לסוכרת ואוניברסיטת תל אביב, הפקולטה לרפואה. עוסקת בתחום הטיפול התזונתי בסוכרת משנת 2008. בתיה היא הדיאטנית היועצת וחברה בוועד המנהל של האגודה הישראלית לסוכרת. (בתיה היא חלק ממשפחה מתוקה במיוחד ומכירה מקרוב את החיים עם סוכרת מעבר לחייה המקצועיים) לאתר של בתיה: http://www.be-light.co.il/ לדף הפייסבוק: https://www.facebook.com/batyaeli/ לערוץ הYouTube: https://www.youtube.com/channel/UCrbgwwvtxkaXCN3e1o-WgOg?view_as=subscriber
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית) בנתניה. לאתר שלי לחצו כאן
בתאל בר
בתאל בר
אחות מוסמכת במחלקת האשפוז בבית החולים אסותא חיפה, מדריכה קלינית, מכרזת תחום הדרכה באשפוז, מתאמת סכרת וכרגע מובילה שינוי ברמת חברה בתחום טיפול במאושפזים חולי סוכרת. בוגרת קורס על בסיסי בסוכרת. 

מובילי קהילה

elico1979
elico1979
עובד במגזר השירותים הפיננסים, משתדל לשמור על אורח חיים בריא כמיטב יכוליתי, מתרגל מדיטציה כמה שיותר בזמני הפנוי ובגדול, מנסה לחשוב חיובי - גם לגבי הסוכרת