מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY

תוצאות CT

16/05/19 20:54
4 תגובות

שלום לכולם, לפני יומיים עשיתי CT פרוטקול אבנים ואני מנסה להבין את הפיענוח אשמח לעזרה.
אני סובלת מאבנים בכליות, לפי תוצאות הCT כליה ימין אבן בגביע התחתון בקוטר 0.2 ס״מ
בשליש הדיסטלי סמוך לפיית השופכן מודגמת אבן בקוטר 0.4 ס״מ
כליה שמאל הופיעו אבנים זעירות בגביע האמצעי
בסיכום הופיע: הופיעו אבנים בשתי הכליות, אבן בשליש הדיסטלי של האורטר הימני, מלווה בהפרעה אורומכנית

אשמח להסבר מה זה אומר והאם זה דורש טיפול?
שאלה נוספת, כל אורולוג שאני הולכת אליו אומר לי שאין מצב שאני סובלת מכאבים ואבנים בכליות זה לא כואב בעוד שאני מתפתלת מכאבים, לא ישנה לא אוכלת בחילות והקאות אין סוף איך זה הגיוני?

(אציין שאני עם עבר של אבנים בכליות, עברתי פעמיים ריסוק אבנים, לא ניתן חוץ גופי כי לא רואים אותן ברנטגן)

תודה לעונים :)


תגובות

Moran10
20/05/19 12:46

למה אין מענה? :/

ד-ר-נטע-לב
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
29/05/19 20:59

שלום מורן, לפי בדיקת ה- CT שביצעת ישנן אבנים שתי הכליות, משמאל האבנים מאוד קטנות, ואינן מפריעות למעבר השתן מהכליה לכיס השתן דרך השופכן (אורטר, צינור המחבר בין הכליה לכיס השתן). מימין ישנן מס' אבנים, בגביע (חלק מהכליה אליו מתנקז השתן שנוצר בכליה, ומתחבר לשופכן, בדרך כלל יש מס' גביעים בכל כליה), בו כנראה מדובר באבן יחסית קטנה, ואבן נוספת בתוך השופכן, קרוב לאזור המחבר בין הכליה לשופכן, אבן זו גדולה יותר, מפריעה לשתן לעבור מהכליה לתוך השופכן וממנו לכיס השתן. מצב זה בהחלט יכול לגרום לכאבים, ואם לא מטופל, יכול גם לגרום לפגיעה בתפקוד הכליה. חשוב מאוד לבדוק האם יש עליה בקריאטינין, המודד את תפקוד הכליה. ממליצה לך לפנות בהקדם לרופא המשפחה, כדי שיעריך בצורה מסודרת האם יש צורך בטיפול דחוף (לפי מצבך הקליני ופירוט תוצאות ה- CT), ובמידה ואין צורך בטיפול דחוף, חשוב להתייעץ שוב עם אורולוג לגבי המשך הטיפול באבנים. בחלק מהמקרים של יצירת אבנים חוזרת, ניתן לבדוק באמצעות בדיקות דם ושתן, את סוג האבן שנוצרת, ולקבל טיפול ספיציפי למניעת היווצרות אבנים נוספות. אם תעברי פרוצדורה להוצאת האבן, אפשר לשלוח את האבן שהוצאה לאנליזה כדי לבדוק מאילו חומרים היא נוצרה. אנליזה זו יכולה לעזור לכוון את הטיפול הנכון עבורך. באופן כללי טיפול באבנים כולל הקפדה על שתיה מרובה (מעל 2 ליטר ליום), כדי "לשטוף" את הכליות מהאבנים הזעירות שנוצרות, וכך למנוע גדילה שלהן וחסימה של דרכי השתן. בנוסף ברוב המקרים מומלץ על תזונה דלת מלח (עודף מלח מגביר יצירת אבנים). במקרים מסויימים אפשר גם ליטול כדורים מיוחדים העוזרים למנוע היווצרות אבנים (בסוגים מסויימים של אבנים). כדאי להיות גם במעקב נפרולוגי מסודר, בנוסף למעקב האורולוגי.

Moran10
03/06/19 7:25

תודה רבה על היחס

shlomipa
09/06/19 16:27

מורן שלום אני גם סובל מאבנים בכליות המלצה שלי אחרי הרבה ניסיון הדרך הטובה ביותר לתמודד עם אבנים בכליות זה קודם כל מים 3 ליטר לפחות . כל בוקר לשתות מים עם לימון. ובהמשך היום חומץ תפוחים אורגני 2 כפות עם מים שעוזר להמסיס את האבנים. זה טיפול מניעה. כמו כן טיפול ראשוני מיידי להוצאה של אבנים זה כוס לימון עם שמן זיית שיחליק את האבן לפחות 3 פעמים ובעיקר לפני השינה.