מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

פאראצטמול

31/05/19 13:43
1 תגובות

מה הסיכון בנטילה של 1300 מג ליום למשך שנים


תגובות

סימה-לבני
01/06/19 10:22

שלום רב,

בהתוויות המאושרות של פרצטמול, Paracetamole  יש מגבלה ללקיחת לא יותר מ 4 גרם ליום. 4 גרם ליום הם 4000 מיליגרם.

בעלון לצרכן אין מגבלה על משך הטיפול בפרצטמול, כפי שתוכל לראות בעלון לצרכן כאן . ההמלצה שם היא לחזור לרופא אם הטיפול לא עוזר בהורדת חום לאחר שלושה או חמישה ימים.

יחד עם זאת לקיחה לאורך זמן של תכשירים שמכילים Paracetamole קורית ועל תופעות הלוואי שלה יש מאמרים. האחד מהם הוא בקישור כאן, מ 2018, שמדגיש שאין מחקרים מבוקרים בנושא, אך מהמידע שהצטבר יש עליה בסיכון לדימומים בקיבה, ועליה קטנה בלחץ הדם הסיסטולי, שתלויה במנה. ככל שהמנה יותר גבוהה העליה יותר גבוהה.

באפריל 2019 התפרסם מאמר שנוגע לשימוש ממושך בפרצטמול בגלל אוסטאוארטריטיס, ראה תקציר כאן. ומאמר מלא, חופשי, כאן.  במאמר זה מוזכרת האפשרות לפגיעה בתפקודי כבד, במינונים גבוהים, עד כדי הרעלה. וכן פגיעה כלייתית בשמוש ממושך.

מינון של 1300 מג ליום, איננו נחשב למינון יומי גבוה, יחד עם זאת יש לשקול אם הסיבה שבגללה התרופה נלקחת, עדין קיימת, והאם יש הצדקה לטיפול. אם הסיבה קיימת ויש הצדקה לטיפול, הרופא ביחד עם המטופל, צריכים לדון בסיכונים מול התועלת בטיפול התרופתי ועל פי זאת להמשיך לקחת את הטיפול, או שלא.

מקווה שעזרתי,


 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"