מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

טופמקס

15/06/19 1:53
4 תגובות

שלום
קיבלתי מהפסיכיאטר מרשם לטופמקס כמייצב מצב רוח, עקב דכאון שלא חולף ובעקבות אכילה רגשית.
בינתיים רק התחלתי.. 25 מג כשבוע
מרגישה תופעות לוואי של עייפות וניתוקים בחשיבה
החרדות התגברו זה מתבטא בעיקר בעצבנות וחוסר סבלנות
ומה שהכי מפריע לי זה שבניגוד לתופעות הלוואי דווקא יש לי תיאבון גדול יותר, התקפי אכילה וצורך במתוק.

השאלה שלי האם זה תקין ותוך כמה זמןמאני אמורה להרגיש שינוי ? השפעה??


תגובות

סימה-לבני
16/06/19 1:07

שלום רב,

לצערי, בבדיקתי, לא מצאתי "דכאון" כהתוויה רשומה לטופמקס, וגם לא של "מייצב מצב רוח". מה שכן מצאתי בחיפושי אחר מידע שיסביר מדוע הרופא רשם לך את התרופה, זו התוויה להורדת משקל, התוויה איננה רשומה עדין בישראל, ולכן אם הרופא רשם לך את הטיפול הוא חייב לתת לך את כל המידע כאילו שזה ניסוי קליני, כמו גם למלא טופס 29ג ולהחתים אותו את החתימות המתאימות.

ההתוויות הרשומות לטופמקס הן אפילפסיה ומניעת מיגרנה.

והיה אם הרופא אכן רשם לך את הטופמקס לטיפול בהפרעת אכילה, או עודף משקל, המינון שמוזכר בספרות הוא כ 400 מג ליום, שמגיעים אליו בהדרגה במשך 8 שבועות.

את כל זה אני מספרת לך, כי הרופא רשם לך מינון נמוך, בהתאם להמלצות הידועות, ואת מדווחת על תופעות לוואי שכולן רשומות וידועות, כולל עליה במשקל, עייפות והפרעות קוגניטיביות. את אמורה להתרגל לטיפול, ולאחר שבוע לעלות במינון ובהמשך אם יהיה אפשרי ואם תופעות הלוואי לא יפריעו, אזי כל שבוע עולים במינון, עד שמגיעים למינון שמומלץ במחקרים, .כ 400 מג ליום מחולק לשתי מנות.

סיכום

אני ממליצה לך לחזור לרופא לשוחח איתו וללמוד מדוע בדיוק הוא נתן לך את הטיפול, ואם הטיפול הוא להפרעות אכילה או להשמנת יתר, כדאי שיספר לך כל מה שהוא יודע על כך, כולל סיכונים ותופעות לוואי, כולל המינון המתאים והדרך אליו, ויעזור לך בפתרון תופעות הלוואי שאת מדווחת. 

אני מקווה שתרגישי יותר טוב בימים הקרובים כשתתרגלי לתרופה.

לעלון לצרכן של טופמקס הקליקי כאן. (שם גם תוכלי לראות למה רשומה התרופה בישראל)

לתקצירי מאמרים בנושא טופמקס כטיפול במשקל עודף, סוכרת עם או בלי יתר לחץ דם, באנגלית,  הקליקי כאן.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת יועצת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

שימרית1
16/06/19 1:35

שלום סימה ותודה עך תגובתך.

המינון שאני אמורה להגיע אליו בהדרגה הוא 100 מג ולא 400.

לדברי הרופא זה לפני הכל אמור לאזן אותי מבחינת מצב הרוח ( אני לוקחת בנוסף קסנקס וציפרלקס). וטען שזה בנוסף יעזור לי מאד עם האכילה הרגשית.. אבל כבר שבוע שאני רעבה כל הזמן ולא נרגעת עד שאני נגעלת מעצמי מרוב אוכל :(

סימה-לבני
16/06/19 11:31

שלום רב, 

אני חוזרת על מה שכתבתי קודם,  אם אין לך אפילפסיה או מיגרנות,  אזי הרופא "מנסה" עליך טיפול שאיננו רשום,  ובבדיקה שלי גם איננו מוכח, וכדאי שתשוחחי איתו כדי לתאם ציפיות,  להבין לאן הוא רוצה להגיע,  ועל איזה פרסומים הוא מסתמך,  כדי שלא יתברר בסוף שחלה כאן,  חס וחלילה,  טעות וכוונתו היתה אולי לLamotrigine ולא לטופמקס. 

יתכן כמובן שעם כל הבדיקות שלי אני טועה,  אשמח לקבל ממך עדכון לאחר השיחה עם הרופא. 

 

בברכה, 

סימה

טופמקס הוא כדור שניתן להפחתת תחושת רעב.
אני קיבלתי אותו מספר שנים כדי לעזור ולהתמודד עם האכילה הכפייתית.
הכדור הוא רק "פיתרון חלקי" שבא לעזור עם התחושות שמתפרשות אצלך כרעב.
את כנראה לא רעבה ואת כנראה אוכלת מתוך האכילה הריגשית והצורך במתוק מזכיר לי את ההתקפים שהיו לי.
עבורי הפסיכוטרפיה היא שהביאה לירידה בדחף והטופמקס היה רק המשלים. יצא לי להיות ללא מצב ריגשי שמוביל לאכילה והיה ברור שבאותו הזמן הטופמקס פשוט גרם לי לא לרצות לאכול.
הפסקתי עם התרופה מפני שהיא לא עזרה למנוע את ההתקפים.
אני ממליץ לך לדבר עם המטפל/ת שלך שעושה פסיכוטרפיה ולהבין האם את מקבלת את התדירות המספקת למצבך.