מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

מגנזיום

06/07/19 9:17
2 תגובות

שלום
אני חושבת שיש לי מחסור של מגנזיום.האם יש חשיבות איזה סוג לקחת.יש לי אבנים במרה .
תודה


תגובות

סימה-לבני
06/07/19 11:55

שלום רב,

מחסור במגנזיום לא בהכרח מחייב הוספת מגנזיום בצורה מלאכותית. נכון להיום בחלק ממקורות המים שלנו יש מגנזיום, באחרים יש פחות, במיוחד אלה שמקורם בהתפלת מים. משרד הבריאות בודק את הצורך בהוספה מלאכותית של מגנזיום למיים, ובינתיים פרסם מידע עדכני לגבי מקורות מגנזיום במזון שלנו, וכמה כל אחד מאיתנו צריך למחייתו.

למידע של משרד הבריאות הקליקי כאן.

מכאן, שאם אכן חסר לך מגנזיום, ואני מניחה שאת קובעת זאת על פי הסימפטומים שאת מרגישה, הדרך הבטוחה והנכונה ביותר היא קודם כל לשפר את התזונה בכיוון של מזון שמכיל מגנזיום, כולל אולי שתיה של מים שמכילים מגנזיום (מים מינרלים עם סימון אדום בולט של Mg) וביקור אצל רופא המשפחה כדי לבדוק רמות של סידן ואשלגן בדמך.

כי אם אין לך סימפטומים או סיבות שמעידות על אפשרות של מחסור במגנזיום, אם אין לך ירידה באשלגן בדם, ירידה בסידן בדם, אם אינך סובלת משלשול או בעיות ספיגה אחרות, אם אינך אלכוהוליסטית, חיה במתח בלתי אפשרי ועוד סיבות אחרות שיגרמו למגנזיום לרדת, קרוב לוודאי שרמות המגנזיום שלך הן בתחום הנורמלי. וחשוב לבדוק מהו המקור האמיתי לסימפטומים שאת מרגישה.

אם הסימפטומים חמורים, ואם גם רופא המשפחה חושב שיש הצדקה קלינית לטיפול במגנזיום, חשוב שתדעי שמגנזיום עושה שלשול כתופעת לוואי, וצריך לבחור בזהירות את המוצר שהחלטת לקנות, בידיעה שמנה גבוהה מדי בשבילך תסתיים עם תופעות לוואי.

UPTODATE מציין מה חשוב בבחירה בין המלחים השונים של מגנזיום שנמצאים בשוק ואלה הם:

  • כמה מגנזיום נקי יש בהכנה - בשיתוף עם הרופא שלך, תקבעו מהו המינון שנכון לך לקחת, על פי מצבך הקליני והסימפטומים שאת סובלת מהם. כל תכשיר שימליצו לך בבית המרקחת תבדקי כמה מגנזיום נקי יש בפנים, ותבחרי בתכשיר שיהיה לך הכי מתאים לכיסך מבחינת המחיר, ולמנה שהרופא קבע.
  • האם התכשיר הוא בשחרור איטי או שלא - לא הצלחתי למצוא באינטרנט מידע על נושא זה, אך חשוב לציין שתכשיר בשחרור איטי גורם פחות לתופעות לוואי, ולכן נסבל טוב יותר.
  • בדיקה למעקב ובקורת - לא חשוב באיזה תכשיר בחרת, כדאי שתקבעי לך מועד לביקור חוזר אצל רופא המשפחה כדי לראות אם הטיפול עבד או לא, אם הסימפטומים נעלמו או שלא, ובהתאם יוכל הרופא לקבוע מינון חדש, להמליץ על תכשיר אחר, או לעבור לזריקות או אינפוזיה, שזוהי הדרך היעילה ביותר להוספת מגנזיום למי שסובל ממחסור חמור. 

בדיקה לרמות מגנזיום ניתן לעשות בקופת חולים, לא כבדיקה שגרתית, אך כאמור, הרופא יכול לבקש.

למידע על מחסור במגנזיום מתוך ויקירפואה הקליקי כאן

למידע נוסף על סימפטומים של מחסור או עודף במגנזיום מתוך אתר מכבי הקליקי כאן.

 

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

סימה-לבני
06/07/19 13:27

לא מצאתי קשר בין מגנזיום לאבנים במרה, כך שאינני יכולה לתת לך הנחיה מיוחדת בנדון.

מציעה לך לדבר על הנושא עם מי שמציע לך פתרונות לנושא האבנים בכיס מרה.

עוד מידע על אבנים בכיס מרה, מתוך ויקירפואה, כאן

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

.