מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' עופר לביא
פרופ' עופר לביא
מומחה במילדות ובגינקולוגיה, מנהל היחידה לגינקולוגיה כירורגית ואונקולוגית בבית חולים כרמל שבחיפה. כמו כן, פרופ לביא מטפל בחולות סרטן גינקולוגי במסגרת המרכז האונקולוגי של קופת חולים כללית, בלין – חיפה.בנוסף על פעילותו הקלינית, פרופסור לביא הינו פרופסור חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון, ושימש עד לשנת 2016 כיו"ר ועדת חינוך רפואי של הפקולטה לרפואה.על תחומי מומחיותו נמנים, בין היתר, כירורגיה גינקואונקולוגית אונקולוגית, טיפולים גינקואונקולוגים, כירורגיה גינקולוגית אנדוסקופית וגנטיקה של מחלות ממאירות גינקולוגיות. 
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר אורה רוזנגרטן
מומחית באונקולוגיה וברפואה פליאטיבית מנהלת היחידה לאונקולוגיה גינקולוגית רפואית, המרכז הרפואי שערי צדק, מקימה ויו"ר החוג לטפול תומך במסגרת האיגוד האונקולוגי.בוגרת הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית ירושלים.  
כמוניסרטן השחלותקרישיות יתר וטיפול בסרטן השחלות

קרישיות יתר וטיפול בסרטן השחלות

13/07/19 0:51
1 תגובות

אני סובלת מקרישיות יתר מאוד מורכבת - הטרוזיגוטית למוטציה פרוטרומבין 20210, הטרוזיגוטית למוטציה פקטור V ליידן, הומוזיגוטית ל- MTHFRA 1298C, ביתא גליקורפוטאיון IGM 27, ואנטי קרדיוליפין IGM 30.
שאר הבירור רמת פרוטאין C, S, אנטי טרומבין תקינות.
וכן מתסמונת APLA.

לצערי, חליתי כעת בסרטן השחלות, ואני אחרי ניתוח שבו הוצאו השחלות, החצוצרות, הרחם, צוואר הרחם, האומנטום, הצפק נוקה, אולם נשארו מספר גרגורים על גבי המעי, שיטופלו בכימותרפיה.
בעניין ההמטולוגי:
עד לניתוח קבלתי במשך כארבע שנים קרטיה 100.
לפני הניתוח, עברתי להזרקת קלקסן, ונאמר לי במחלקה האונקולוגית , שעלי לקחת אותם לפחות חודש אחרי הניתוח.
לדברי אחד ההמטולוגים בקופ"ח יתכן שהוא ירצה שאתחיל לקחת קסרלטו (אבל לא עברתי מעולם שום אירוע, לא פרפור עליות, לא תסחיף ריאתי).

בשבוע הבא אני מתעתדת להתחיל טיפול של 6 טיפולים של קרבופלטין, וטקסול.
היום הייתי אצל רופאה נוספת לצורך חוו"ד נוספת, והיא אמרה לי שלצורך תכנון הטיפול בי, עלי לברר מהבחינה ההמטולוגית, אם אני יכולה לקבל :
א. אווסטין - אותו נהוג לשלב עם התרופות הכימותרפיות.
ב. תרופות אימונותרפיות (כדוגמת קיטרודה)
ג. תרופות ביולוגיות (מעכבי PARP כדוגמת OLAPARIB/LYNPARZA

אין לי את מי לשאול ואיפה לברר, ואני מאוד מוטרדת.
במחלקה שבה אני מטופלת הם לא התייעצו עם המטולוג, ואני מאוד מוטרדת מהכל.

ושאלה נוספת: את הטיפול של הקרבופלטין והטקסול, ניתן לקבל כטיפול אחד כל שלושה שבועות, ואפשר לחלק את המנה כטיפול שבועי - ואז אקבל 1/3 מנה כל שבוע , כך שסך כל כמות החומר שאקבל תהיה בסופו של דבר אותה כמות.
האם מבחינה המטולוגית עדיפה החלוקה של המנה למנות חד שבועיות במקום פעם בשלושה חודשים?
סליחה על אורך השאלה, אבל אני ממש אובדת עצות, ודואגת .
אודה על כל אינפורמציה בנושא.


תגובות

ד-ר-אורה-רוזנגרטן
מומחה כמוני
מומחית באונקולוגיה וברפואה פליאטיבית מנהלת היחידה לאונקולוגיה גינקולוגית רפואית, המרכז הרפואי שערי צדק, מקימה ויו"ר החוג לטפול תומך במסגרת האיגוד האונקולוגי.בוגרת הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית ירושלים.  
21/07/19 17:26

שלום רב אין ספק שיש צורך בהתיעצות מקיפה עם המטולוג במצבך: הן המחלה בפני עצמה , הן הנתוח , הן הכמותרפיה והן תרופות אחרות הם כולם גורמי סכון שעלולים להגביר את הסכוי ליצירת קרישים. עקרונית - במידה ולא היו ארועים קשים של קרישים - אין מניעה לתת אבסטין , אך כדאי לתת את הדעת על מעקב צמוד במצב זה. לגבי תרופות אימונותרפיות - אני לא חושבת שיש מניעה במצבך , ולגבי מעכבי פארפ גם לא. את הטיפול הכמותרפי אכן ניתן לחלק למנות קטנות יותר , ויעילותו תהיה דומה. מבחינה המטולוגית - קיים סכוי שהטיפול השבועי במנונים הנמוכים יותר יגרום לפחות ירידה בספירות הדם - כולל טסיות , ואז עשויה להיות פחות בעיה מבחינת החלטה על המשך טיפול בנוגדי קרישה , אך אין בכך בטחון מלא. אני בהחלט ממליצה להכנס לאחד המחקרים שבהם יש אפשרות לחשיפה לתרופות נוספות שאינן במסגרת הטיפול הסטנדרטי כרגע , אך כאמור שי מקום להתיעץ עם המטולוג שיהיה זמין לך גם במידה וחס וחלילה יהיו סבוכים במהלך הטיפול בברכת בריאות שלמה