מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין

חלב דל לקטוז

14/07/19 13:20
1 תגובות

שלום, אני רוצה לדעת האם חלב דל לקטוז מתעכל טוב אצל חולי קרוהן.
מה היתרונות שלו והאם הוא עלול להחמיר את הסימפטומים (כאבי בטן, שלשולים...)?

תודה


תגובות

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
14/07/19 18:15

שלום לפונה, התגובה למזונות שונים משתנה בין חולים ובין שלבים שונים של המחלה. במצב של שלשולים מרובים פוחתת כמות הלקטאז שהוא האנזים האחראי על פירוק הלקטוז במעי. במצב זה הלקטוז שאינו נספג מותסס במעי ועלול לגרום לגזים והחמרת שלשולים. חלב דל לקטוז יהיה עדיף במקרים אלו. אציין שבחלק מהמטופלים התגובה היא לאו דווקא לסוכר החלב אלא להרכב החלבון וכך יש מטופלים שדווקא מגיבים טוב יותר למוצרי עיזים למרות תכולת לקטוז דומה לזו של מוצרי בקר. לכן אין המלצה גורפת לסוג חלב מסויים, אלא להתאמה אישית. בברכה, ליהי גודני