מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

עצה בבקשה

12/08/19 14:11
2 תגובות

לא יכולה לקחת סטטינים נקודה.
שנה שלמה "טיילתי" בין משפחת הסטטין, לא יכולה יותר!

האם יש תחליפים? האם משהו נוטל תרופות להורדת כולסטרול ויכול לשתף?


תגובות

ריקי351
16/08/19 11:49

אני גם סבלתי בכולסטרול גבוה. לא רציתי סטטינים. המליצו לי תוספת בשם ליטרופ של סולגר. זה די יקר אבל הוריד לי כולסטרול תוך חודשיים מ320 עד 200. וזה היה די יציב. בדרך כלל יש לי כולסטרול גבוה ואנני מגזימה עם מרגרינה וכו'. תמשיכי לשמור על דיאטה וקחי ליטרופ פעמיים ביום. אחר כך בדיקת דם כדי לראות - איך זה יורד והאם להמשיך לקחת. 

סימה-לבני
17/08/19 9:42

שלום רב,

לקיחת תרופות צריכה לקרות רק כאשר התועלת מהתרופה עולה על הנזק ממנה.

במקרה שלך, אם אינך יכולה לקחת סטטינים, אני מבינה שהנזק מהתרופה עולה על התועלת, ובמקרה כזה, כל רופא אמור להגיד לך "אל תקחי".

אלא שכאן נכנסת השאלה מדוע נותנים לך את התרופה, ומה יקרה לך אם לא תקחי את התרופה.

ולזה בד"כ יש פתרונות שאינם תרופתיים, אך השאלה אם מבחינתך הם ישימים:

  • הורדת משקל - יכולה לעשות פלאים לרמות כולסטרול גבוהות
  • שינוי תזונה - בהכוונת דיאטנית 
  • הוספת פעילות גופנית

לכל אלה אנו קוראים "שינוי אורחות חיים" ואנשים שמצליחים לעשות שינויים כאלה מוצאים את עצמם ברגע מסויים בלי תרופות, או עם הרבה פחות תרופות.

אלא שיש מצבים שבהם הבעיות הן תורשתיות, או במצב שכבר עבר את השלב שבו שינוי אורחות חיים יכול לשנות משהו מהותי, ואז מגיעות התרופות.

ואולי זאת נקודת מבט פילוסופית משהו, אבל לכל אחד יש חופש לבחור בין "אריכות חיים" לבין "איכות חיים".

ואם למען אריכות החיים צריך לקחת סטטינים ואת אינך יכולה, שווה לדבר על זה עם הרופא שלך, ואפילו הוא יכול להסכים שאיכות חיים היום חשובה יותר.

במילים אחרות:

אם אינך יכולה לקחת את הסטטינים או כל מה שהרופאים מציעים היום כדי להוריד את הכולסטרול, כי זה פוגע לך באיכות החיים, ואם אינך יכולה לעשות שינויים משמעותיים באורחות החיים, זכותך המלאה לוותר על "אריכות חיים" לפי המלצת  הרופאים, ולבחור ב"איכות חיים" כאן ועכשיו.

סיכום

אני מצטרפת לתשובה שנתנה לך קודם, את יכולה לנסות את כל התוספים שנמכרים בשוק החופשי, ושמבטיחים טיפול בהורדת שומנים בדם, ובתנאי שתפנימי שהם לא נבדקים ע"י משרד הבריאות לתכולתם, וגם לא ליעילותם, ולכן האחראיות עליך לבדוק ולמדוד ולוודא שאינך זורקת סתם כסף ללא תועלת. כי גם בתוספים הכלל של "עלות תועלת" תופס.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"