מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותשלום רב סימה, תודה רבה מראש על התשובות

שלום רב סימה, תודה רבה מראש על התשובות

14/08/19 8:15
6 תגובות

השאלות שלי הן כאלה בבקשה:

1. האם מותר לשלב ציפרלקס 10 מ''ג ביחד עם לוסטרל 200 מ''ג לאוסידי חמור? האם מותר השילוב הזה?

2. מבחינת ייעילות מי יותר יעילה הציפרלקס או הלוסטרל? (אני יודע שזה אינידיבידואלי אבל באופן כללי אני שואל)

תודה רבה מראש על התשובות!


תגובות

סימה-לבני
17/08/19 10:26

שלום רב,

על השאלה הראשונה כבר עניתי לך כאן.

ועל השאלה השנייה כמו שענית בעצמך, הכל אינדיבידואלי, אבל ניסיתי לחפש ספרות מקצועית שתהיה יותר ספציפית ולא מצאתי.

במאמר שהתפרסם ב 2016 ותוכל לקרוא כאן, בדקו מה יותר טוב ל OCD, טיפול בתרופות או טיפול פסיכולוגי. והתוצאה היא ששילוב של תרופות עם פסיכותרפיה יותר טוב מתרופות לבד או פסיכותרפיה בלבד. וזה כנראה המסר החשוב.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

Netanel11
17/08/19 15:03

תודה רבה סימה אין עלייך

Netanel11
17/08/19 15:17

אבל מה שאני מנסה לעשות בשילוב הזה, שלוסטרל 200 מ''ג ביחד עם 10 מ''ג ציפרלקס יהיו שווה ערך לפבוקסיל 300

מכיוון שפבוקסיל 300 ממש עזר לי, אז מה את אומרת עדיף לי לעשות?

לקחת 300 לוסטרל?

או  200 לוסטרל ביחד עם ציפרלקס 10 בהנחה שזה מותר?

?

 

Netanel11
17/08/19 15:23

?

סימה-לבני
17/08/19 16:13

הי,

אני מבינה שאתה מזיז את המנות והמינונים לכאן ולכאן בתקווה להגיע למה שהיה לך עם פבוקסיל 300 מג.

אלא שאין לי כל דרך לדעת איך הגוף שלך יגיב לקומבינציות שאתה מנסה.

הפרמקוקינטיקה של פבוקסיל שונה מזו של ציפרלקס ושונה מזו של הלוסטרל, וכל תרופה נשארת בגוף כמה שמוכתב לה ע"י התהליכים המטבולים שהיא עוברת. יש גם את העניין שזה לא אקמול שלוקחים ומיד משפיע (או שלא) ואחרי ארבע שעות כבר לא מצפים לכלום. כאן מדובר בתרופות שרק לאחר מספר שבועות מרגישים את האפקט שלהן, ולכן קטונטי, לא אוכל לצפות או לחזות כיצד תגיב לקומבינציות שאתה מציע. זה רק ניסוי וטעייה.

אני מציע לך לא לעשות את כל השינויים האלה ללא ליווי של רופא ותיעוד בתיק הרפואי שלך. רק כך תוכל לעקוב ולראות איזה קומבינציה היתה ועודנה הנכונה ביותר בשבילך.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

Netanel11
18/08/19 12:40

תודה רבה עזרת לי מלא