מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבקושי בנשימה

קושי בנשימה

05/09/19 22:30
3 תגובות

אני בחור בן 37, לא מעשן, לא מקפיד על כושר גופני סדיר , תזונה - הכול מהכול במידה..

כבר מעל לשבועיים שיש לי קשיי נשימה, כאילו צריך כל הזמן לקחת נשימה עמוקה שלא באה לידי מימוש ואז מתחילות תחושות אי נוחות בנשימה וצורך לפהק כל הזמן (עד שאני לא מפהק אני לא נרגע).מעל 30 פיהוקים בשעה (לא נעים ליד אנשים) לעתים אני מרגיש דופק חזק באזור החזה והיו פעמים (בודדות) שאף הרגשתי ממש דפיקות בחזה (פמפום) דבר שמאוד הבהיל אותי. אמרו לי כמובן לבדוק את האפשרות שזה נובע מלחץ/מתח וכו', לא שולל אבל ממש לא לחוץ לא בעבודה ולא בחיים האישיים. מכיוון שאני סובל כבר תקופה ארוכה מהעניין מעדיף להתייעץ.

עשיתי צילומי ריאות בהפרש של 10 ימים ונשללה דלקת ריאות , באחד הערבים אפילו ניגשתי למיון, שם עשו בדיקות ושללו התקף לב , וקרישים בריאה . מעולם לא הייתי היפוכונדר אך לאור סיפורים לאחרונה שנתקלתי באנשים צעירים שלוקים פתאום באמצע החיים בעניינים שבלב, בלי התראה כזאת או אחרת,חשוב לי לנסות ולבדוק כמה אפיקים לפני שאני פשוט מניח לזה וחי עם השינוי הפתאומי הזה בנשימה. הקשיים מופיעים בזמנים שונים במהלך כל היום (אין זמן קבוע) גם במהלך מנוחה במיטה .

אשמח לקבל איזו התייחסות לנושא..


תגובות

גיל-מלצר
08/09/19 17:25

Samip, איני רופא אבל הייתי קובע תור אצל קרדיולוג כדי לבדוק/לשלול שהסיבה לקשיי הנשימה אינם נובעים בשל סיבות קארדיאליות/לבביות. לגבי הפיהוקים, איני יודע מה גורם לך לפהק כל כך האבה. אשתף אותך שאני אישית התחלתי לפהק המון מאז שהתחלתי לקחת ציפראלקס וזה נובע מהעובדה שמאחר ואני משמעותית פחות לחוץ-פחות אדרנלין אז הגוף שלי מגיב בפיהוקים, אבל אני חיי עם זה בסדר גמור. זה לא כל הזמן וזה לא מפריע לי

שלום, תלונות כפי שתיארת על קושי בלקיחת נשימה עמוקה וצורך לפהק הן שכיחות מאוד. בירור לבבי וריאתי מספק לרוב מורכב מבדיקת רופא, כולל לקיחת היסטוריה על גורמי סיכון - כמו עישון ואסתמה, בדיקה גופנית, צילום חזה, לעתים יש צורך גם באקו-לב ובדיקת תפקודי ריאה. לעתים נדירות יש מקור בטני או מוחי, אולם אלו מצבים נדירים וכמעט תמיד יהיה פרט נוסף בשיחה או בבדיקה שמכוון אליהם. לרוב אם לאחר בירור זה אין רמז לבעיה גופנית לבבית או ריאתית, ניתן לסיים הבירור הגופני, ולנסות להתמקד במקור נפשי של מתח שהינו נפוץ מאוד. כל טוב לך ונשימה עמוקה וקלה ד"ר אסי מילויצקי

רותי-12
11/09/19 17:19

מסכימה עם קודמי. עם זאת, נסה להימנע ממוצרי חלב, אולי זה יעזור.