מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותחרדה כללית וחרדתית

חרדה כללית וחרדתית

11/09/19 20:49
1 תגובות

שלום אני בת 24.
אני מאז ומתמיד סובלת מחרדה כללית וחברתית ,מתח נפשי ודאגנות יתר.בלי דיכאון
אני כל השנים התנגדתי לתרופות כי אני מפחדת מהתלות ומהתופעות לוואי והגמילה .
לאחרונה אני מבינה שאולי אין לי ברירה אלא לפנות לטיפול תרופתי .
הוצע לי טיפול בלריוון אני לוקחת אותו לעיתים אך הוא ממש מרדים כמו כדור שינה לכן לא לוקחת אותו כל יום ובטח לא כשאני מתעוררת בבוקר כי אז הוא מרדים אותי.
השאלה שלי אם כדאי לי להתחיל טיפול בציפרלקס שאולי הוא לא מרדים ויותר יעיל לבעיות שאני מתארת כאן?או תרופה אחרת ?אני באמת לא יודעת מה לעשות ואיזה תרופה הכי כדאי לי לקחת?
הבנתי שהטיפול בציפרלקס הוא לא מיידי כמו הלריוון ולקח לו חודש עד שמשפיע .האם יש תרופה כמו הלריוון שלא מרדימה?תודה


תגובות

סימה-לבני
13/09/19 12:12

שלום רב,

ראשית לא מומלץ לקחת תרופות ממשפחת הלוריוון, הבנזודיאזפינים כי אמנם הן משפיעות מיידית, אך הן גם יודעות ליצור תלות והתמכרות. ראי במידע על התרופה מהאתר של בית חולים גהה כאן.

הטיפול המומלץ לחרדה הוא תרופות ממשפחת ה SSRI שציפרלקס היא אחת מהן, ואת צודקת ההשפעה היא לא מיידית, אבל אנשים רבים חיים עם התרופות האלה שנים רבות. למשפחה זו יש תופעות לוואי רבות ידועות, אך אחת מהן ידועה ולא נעימה, ירידה בדחף ובתפקוד מיני.

אי לכך, בהיותך כל כך צעירה, אני הייתי ממליצה לך לחפש פתרונות לא פרמקולוגיים, כמו פסיכולוג, או מאמן אישי, או CBT שכולם יעילים באותה מידה כמו תרופות ממשפחת ה SSRI, ולקבל כלים לחיים.

במידה שלא מקובל עליך לנסות פתרונות לא פרמקולוגיים, או שכבר ניסית והם לא עזרו, אזי אין ספק שעדיף תרופות ממשפחת הציפרלקס על פני תרופות ממשפחת הלוריוון, בהנחה שמדובר בטיפול לטווח ארוך.

אם מדובר באירועים חד פעמיים, יתכן שוואבן, OXAZEPAM, שהוא קצר פעולה לעומת לוריוון, אך מאותה משפחה, יכול להתאים. אולי אפילו חצי כדור. וזאת בתנאי שאת מבינה שמדובר בטיפול אקראי ו SOS ולא טיפול יומי קבוע.

למידע על וואבן מהאתר של הכללית הקליקי כאן

למידע על ציפרלקס מהאתר של הכללית הקליקי כאן

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"