מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' ג'יי לביא
פרופ' ג'יי לביא
פרופ' יעקב (ג'יי) לביא הוא מנהל היחידה להשתלות לב וסגן מנהל המחלקה לניתוחי לב במרכז הלב ע"ש לבייב במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. הוא בוגר בהצטיינות של הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב, התמחה בניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי שיבא ובתחום השתלות הלב והלב המלאכותי במרכז הרפואי של אוניברסיטת פיטסבורג בארה"ב. בשנת 1991 הקים פרופ' לביא את היחידה להשתלות לב במרכז הרפואי שיבא ומאז משמש כמנהלה. היחידה הינה הפעילה ביותר מסוגה בישראל ועד כה בוצעו במסגרתה כ-300 ניתוחי השתלת לב. בשנת 1994 השתיל פרופ' לביא לראשונה בישראל לב מלאכותי כגשר להשתלת לב ומאז הושתלו ביחידה בראשותו למעלה מ-150 חולים במגוון חלופות לב מכניות, הן כגשר להשתלת לב והן כתחליף קבוע להשתלה. בשנת 2001 בצע פרופ' לביא השתלה ראשונה מסוגה בעולם של חלופה מכנית חדשנית ללב, לאחר שהיה שותף לצוות הפתוח שלה במסגרת התמחותו במרכז השתלות הלב בפיטסבורג. פרופ' לביא הינו פרופסור מן המניין בחוג לכירורגיה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרסם למעלה מ-100 מאמרים בספרות הרפואית, פרקים בספרים בתחום ניתוחי הלב, השתלות הלב והאתיקה של השתלות אי
ד
ד"ר אסף יששכר
מומחה למחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה ומחלות פנימית
ד
ד"ר נטע לב
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
מורד שיראזי
מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
כמונימושתליםשלום לחבריי המושתלים באשר הם

שלום לחבריי המושתלים באשר הם

20/09/19 12:25
3 תגובות

שלום לחברי המושתלים באשר הם.
שמחה מאושרת וגאה לשתף אתכם ברשמים והתרגשויות והחוויות מאולימפיאדת מושתלים שהתקיימה השנה
בניו קאסל שמאנגליה. יצאנו עשרה מושתלים לתחרויות. מושתלת לב אחת, שני מושתלי כליה, שישה מושתלי כבד
ותורם אונת כבד לאימו. (שניהם התחרו) ועשרה מלווים.
כל אחד מאיתנו עולם ומלואו, כל אחד עם הדרמה שלו מה שאיחד אותנו הוא הרצון לחזור לחיים בריאים ומייטביים.
הבנו- כל אחד בדרכו, שכדי לשמור על המשאב היקר שקיבלנו במתנה, עלינו לסגל לעצמנו התנהלות נכונה ובריאה,
לא רק לשבת "על הכורסה" וסתם להנות ממזלנו הטוב. לפעילות גופנית יש חשיבות מרובה לכולם, על אחת כמה וכמה למושתלים , זה נאמר מפורשות ע"י אנשי מקצוע , הרופאים והמשתילים האמונים על בריאותנו. אז זהו- חברנו כבר לפני שנתיים יצאנו שישה מושתלים בשנת 2017 לתחרויות במלגה שבספרד, חוויה בלתי נשכחת
מרגשת ומרוממת נפש. חזרנו עם 4 מדליות וההינו נחושים להמשיך בפעילות. כל אחד בתחומו וכן פעלנו ושאפנו לצרף עוד מושתלים לעסוק בספורט.
רוב המושתלים חוו ציפייה ארוכה וממושכת בהמתנה לתרומה של האיבר לו נזקקו ,
בתקווה שלא יגיעו למצב של "אל חזור".
תודה ענקית לצוותי ההשתלות ולמשפחות התורמות, ולכל המעורבים במעשה הנשגב שנקרא "תרומת אברים לשם הצלת חיים".
אנחנו המושתלים שזכינו לרגע המרגש ומשנה חיים תרתי משמע.
כך קבוצה קטנה בחרנו לעסוק בפעילות ספורטיבית התלכדנו ויצאנו לדרך.......פגשנו מושתלים מכל העולם מכ 60 מדינות ( גם ממדינות שכנות שאין לנו קישרי רעות איתן) כ 2350 מושתלים ומלווים , חלקם עסקו בספורט לפי ההשתלה , חלקם התחילו בפעילות לאחריה, כולם יכולים!! ולראיה -אנוכי זכיתי במדליות זהב במלגה ובשנית בניו קאסל . לפני ההשתלה הייתי אשה פעילה : עבדתי, טיילתי, שרתי, רקדתי ,,, אך לא עסקתי בספורט מוסדר. כך רוב חברי למשלחת.
מתוך מודעות והחלטה אישית, כל אחד לפי נטיתו ובחירתו- פשוט קמנו מהכורסה הנוחה ויצאנו לדרך. באולימפיאדה מתמודדים בכל ענפי הספורט: אתלטיקה, שחיה על ענפיה,טניס , הליכה ,רכיבה עם אופניים פטנק ועוד כמובן לפי מגדר וקטגורית גיל.
שבנו לאחר שבוע מאתגר וחוויתי עם גאווה גדולה מאד, זכינו בשלוש מדליות זהב, מדליית כסף ומדליית ארד. איזה כייף!!! גם עם החלטה להעביר לכם את המסר.
הקמנו עמותה:" פיתוח הספורט למושתלי אברים בישראל" שמספרה 580678506
כמו כן בקרוב יצא פירסום אינטרנטי.
למי מכם שרוצה פרטים נוספים, כתבו לי כאן בתגובות.


שלום לחבריי המושתלים באשר הם

תגובות

CAMONI1
23/09/19 8:59

כל הכבוד רותי! יישר כוח :)

עדנה13
06/10/19 14:01

מאוד מאוד רוצה לדעת איך מסתדרים מושתלי כליה אחרים עם חשיפה ממשוכת לשמש, הנדרשת כשעוסקים בספורט. איך זה מסתדר עם האזהרות להימנע מחשיפה ממשוכת שלמש?

רותי-ג.
06/10/19 20:04

אנחנו נמנעים מלעסוק בספורט בשעות החמות בין 10 ל16 כמו כל האוכלוסיה.בתחרויות משתדלים להגן על עצמנו ולהיחשף מעט ככל האפשר. באירוע האחרון באנגליה היה מזג אויר סגרירי ולא היתה בעיה.לא נדרשת חשיפה ממושכת לשמש לרוב