מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ואלרי אלוש
מומחית לרפואה פנימית וראומטולוגיה מנהלת המרפאה לפיברומיאלגיה מרכז רפואי תל אביב (איכילוב)
רן שורר
רן שורר
פסיכולוג שיקומי מומחה (MA), ונוירו-פסיכולוג. בעל ניסיון טיפולי בהתמודדות עם אנשים עם הסובלים ממחלות כרוניות בשלבים שונים בחיים. בשנים האחרונות ריכזתי את הצוות הפסיכולוגי במכון הראומטולוגי במרכז הרפואי איכילוב, ת"א. היום אני משלב עבודה בטכניקות שיקומיות במסגרת מרכז סגול לרפואה היפרבארית במרכז רפואי שמיר. העבודה הטיפולית שאני פוגש כרוכה פעמים רבות בהתמודדות עם שיקום התפקוד לאחר מחלות גוף-נפש, התמודדות עם כאב יומיומי ומציאת כלים מתאימים להתמודדות עם מחשבות שליליות הקשורות למצב.  במסגרת העבודה הטיפולית אני עושה שימוש בכלים טיפוליים שונים שיעילותם הוכחה במצבים של התמודדות עם כאב כרוני, כולל מרכיבים של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT), מיינדפולנס ושימוש בכלים מתקדמים לעיבוד אירועי מצוקה וסטרס בעזרת EMDR.
ד
ד"ר עומר גנדלמן
ראומטולוג, רופא מומחה בכיר, במחלקה פנימית והיחידה הראומטולוגית בתל השומר. אני פועל ועובד בגישה בה הראומטולוג הוא הרופא שמרכז את הטיפול בחולה בצורה הוליסטית ומקיפה.

מובילי קהילה

שרון גור
שרון גור
מתמודדת עם פיברומיאלגיה ותסמונת התשישות הכרונית מזה 20 שנה. מכהנת כיו"ר עמותת אס"ף כ15 שנה.
כמוניפיברומיאלגיהPOTS ואי סבילות לעמידה

POTS ואי סבילות לעמידה

27/10/19 1:05
2 תגובות

בפיברו' וב-CFS נפוצות מאד בעיות במערכת העצבים האוטונומית, המווסתת את התפקודים האוטומטים בגוף, ביניהם דופק, לחץ דם, הזעה, מערכת העיכול והשתן.
אחת הבעיות היותר נפוצות היא POTS, בעיה בויסות לחץ הדם והדופק בעמידה. כאשר נעמדים הדם יורד לרגליים ומערכת העצבים האוטונומית אחראית לכווץ את כלי הדם ברגליים ולוסת את הדופק ולחץ הדם על מנת שמספיק דם יגיע אל המוח. כאשר זה לא קורה זה גורם בין השאר לקוצר נשימה, ראיית שחור בעיניים, סחרחורת, בחילה והרגשה שעומדים להתעלף או אפילו מתעלפים (לא כל הסימפטומים צריכים להופיע).
למרות שפוטס אינה בעיה נדירה, לוקח שנים להגיע לאבחון, מכיוון שהמודעות אליה נמוכה. ואצל הרבה מאיתנו משייכים את כל התלונות אוטומטית לפיברו' במקום להמשיך לבדוק.
קל לאבחן פוסט ויש טיפולים שיכולים לשפר מאד את איכות החיים.

אוקטובר הוא חודש המודעות לדיסאוטונומיות, מצרפת מידע על POTS.


תגובות

שרון-גור1
מוביל קהילה
מתמודדת עם פיברומיאלגיה ותסמונת התשישות הכרונית מזה 20 שנה. מכהנת כיו"ר עמותת אס"ף כ15 שנה.
27/10/19 2:58

תודה על הפוסט. למיטב ידיעתי בנוסף לרשום, מטפל בחיפה נוירולוג בשם דר נשיץ ובאיכילוב דר גריס יעקוב מומלץ לבדוק ולטפל במידת הצורך. בהצלחה

עדי-ש
27/10/19 9:20

הרופא העיקרי שעוסק בזה היום הוא פרופ' יהונתן שרעבי, מנהלך המכון ליתר לחץ דם בשיבא. פרופ' יעקוב ניהל לפני הרבה שנים מרפאת דיסאוטונומיה ברמבם, כיום הוא מנהל מחלקה פנימית באיכילוב, פחות עוסק בזה וגם אי אפשר להגיע אליו דרך הרפואה הציבורית אלא רק באופן פרטי. לא שמעתי על ד"ר נשיץ, משמח לשמוע שיש רופאים נוספים.