מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותדאלאצין סי 150 מג בהנקה

דאלאצין סי 150 מג בהנקה

01/11/19 21:09
7 תגובות

שלום, אני ילדתי לפני 10 ימים בקיסרי, ולאחר השחרור התברר כי יש לי דלקת ברירית הרחם (אנדומטריסיז) , לאחר אשפוז של כ 5 ימים שיחררו עם טיפול אנטיביוטי של זינט פעמיים ביום ודאלאצין 3 פעמים ביום.
אני מניקה את הילדה שלי וקראתי בעלון שלא מומלץ לנשים מניקות.
רציתי לבדוק שוב האם אפשר להניק עם התרופה.
מאז שלוקחת אותה סובלת משלשולים , כאבי בטן, טעם מתכתי בפה ושריפה בבית החזה.

אשמח לתשובות מהירות, ממש מפחדת עם ההנקה.
תודה מראש


תגובות

היי מיה,

קודם כל הרבה מזל טוב והחלמה מהירה!

התרופות נבדקו במספר מאגרי מידע (כגון clinical pharmacology  ו-lactmed) 

מצד אחד, התרופה זינט בטוחה לשימוש בהנקה. אך לצערי, התרופה דלצין אינה מומלצת בהנקה מכיוון שמופרשת בכמות גבוהה יחסית לחלב האם ועלולה לגרום לתופעות לוואי בתינוק (בעיקר במערכת העיכול: שלשולים (עד דם בצואה) ותפרחת חיתולים שיכולה להיות כתוצאה מפטרת). 

באופן כללי, לא מומלץ להניק בזמן לקיחת האנטיביוטיקה הנ״ל. במידה וקיבלת הנחיות אחרות מהרופא המטפל לגבי ההנקה- אנא עקבי אחר תופעות הלוואי שציינתי לעיל אצל התינוק. במידה ולא- מומלץ בזמן הטיפול לשאוב חלב ולא להשתמש בו ולחזור להניק לאחר סיום נטילת התרופה. 

מבחינת תופעות הלוואי שציינת: שלשולים וכאבי בטן בהחלט עשויים להתרחש מנטילת האנטיביוטיקות הנ״ל ביותר מ10% מהמשתמשים.  נסי לקחת את התרופות על קיבה מלאה על מנת להקל על התסמינים. כמו כן, מומלץ לשתות כמות מספקת של מים לאורך היום במהלך נטילת התרופות, שכן לדלצין אפקט של יובש (שייתכן ומחמיר את הרגשת הטעם בפה). 

מבחינת שריפה בבית החזה, מצאתי במאגרי מידע כי זינט עלול לגרום לתחושה של ״כאב בחזה״ בשכיחות של ידועה. כלומר, מדובר בתופעה לא שכיחה ולכן קשה לקשר את התופעה. בנוסף, התרופה דלצין יכולה לגרום אצל חלק מהאנשים לצרבות ותחושה לא נעימה במערכת העיכול. ייתכן והשריפה בבית החזה מתבלבלת עם תחושת צרבת?  בכל אופן, אם התופעה ממשיכה בימים הקרובים הייתי ממליצה להיבדק אצל רופא משפחה. 

מקווה שסייעתי בתשובותיי ונתתי מענה לשאלתך.

הרבה בריאות,

רותם סולומון, רוקחת קלינית

ואם מתאים לך, אפשר לבקר באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייסבוק (-:

 www.drpharma.co.il

מיה13
02/11/19 7:08

תודה על תגובתך

במידה ואני מפסיקה עם התרופה כמה שעות אחרי אוכל לחזור להניק?

מצרפת לך לינקים לשני העלונים להמשך קריאה נוספת: 

דלסין

זינט

מומלץ לסיים את הטיפול באנטיביוטיקה שהתחלת ולא להפסיק באמצע, בשל הסכנה לחזרת הדלקת עם חיידק עמיד יותר. בבקשה אל תפסיקי את הטיפול על דעת עצמך ללא התייעצות מקצועית. 

כפי שכתבתי קודם, בכל טיפול, בוחנים סיכון מול תועלת.  אם התועלת של הנקה לימים הקרובים עולה על הסיכון שבנטילת התרופה במהלך ההנקה, ייתכן והרופא ינחה אותך להמשיך לקחת אותה בהנקה ופשוט לעקוב אחר סימני תופעות לוואי בילוד שעלולות להתרחש..  

כמו כן, ניתן לדבר עם הרופא המטפל לדון באנטיביוטיקה חלופית לדלצין שכן תתאים יותר בהנקה, בשילוב עם הזינט. 

בכל אופן, על פי נתונים פרמקוקינטים של התרופה, תוכלי לראות ב עלון לרופא  בסעיף 5.2 כי זמן מחצית החיים של התרופה בגוף הוא כ- 2.4 שעות. אנו מחשבים כ-4 מחציות חיים כדי לומר בוודאות שהתרופה כבר הופרשה מהגוף. כתוצאה מכך אני מעריכה שניתן להניק לאחר כ10-12 שעות מנטילת התרופה. 

מקווה שסייעתי בתשובותיי ונתתי מענה לשאלתך.

הרבה בריאות,

רותם סולומון, רוקחת קלינית

ואם מתאים לך, אפשר לבקר באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייסבוק (-:

 www.drpharma.co.il

שלום מיה, 

מלבד התשובות המצוינות  שרותם כתבה לך, ממליצה לך לבדוק איזו תרופה אפשר להחליף במקום דלצין סי. ניתן למצוא אנטיביוטיקות אחרות שמורשות בהנקה ויכולות להינתן באנדומיטריאוזיס.

היתרונות של המשך ההנקה הם חשובים לך ולתינוקת..

 

בהצלחה והרבה בריאות 

ד"ר ורדית קלמרו 

רוקחת קלינית

ואם מתאים לך, תוכלי לבקר באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייסבוק (-:

 

 www.drpharma.co.il

 

 

נכון מאוד!

וניתן גם להתייעץ עם מרכז הריופון של אסף הרופא העוסק במתן שירות מידע לנשים בהריון/מניקות לגבי תרופות. 

מיה13
02/11/19 19:37

תודה רבה לכן על התשובות,  עזרתן לי מאוד