מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותמה קורה לאנשים שלוקחים אוקסיקונטין 20 מ"ג

מה קורה לאנשים שלוקחים אוקסיקונטין 20 מ"ג

08/11/19 21:52
1 תגובות

הבעייה שזה עוזר לכאבים אך לאחר פרק זמן קצר נכנס לקצת אופוריה ומדבר בלי סוף ממש כפייתי
מישהוא יכול להסביר?


תגובות

היי אמיר,

אוקסיקונטין הוא ממשפחת האופייטים ובדומה למורפין משפיע על מערכת העצבים לשיכוך כאב בינוני-חזק. 

התרופה מוגדרת כ"סם" ולכן, למרות פעילותה החיונית לכאב, עלולות להופיע תופעות לוואי נוספות בעיקר בתחילת טיפול או העלאת מינון. 

תופעת לוואי של תחושת אופוריה ו"פטפטנות"- talkativeness אמנם מוכרת אך לא נחשבת כשכיחה. בעלון לרופא בסעיף תופעות לוואי ניתן לראות כי התופעות שציינתי מוגדרות כ-uncommon ומופיעות בכפחות מ-1% מהמשתמשים. 

למה זה בכל זאת קורה? 

אוקסיקונטין עוברת מטבוליזם דרך אנזימים בכבד אשר מושפעים מגנטיקה. יש אנשים שאצלם התרופה תעבור פירוק בפרק זמן איטי יותר מאחרים, ולכן רמות התרופה יהיו גבוהות יותר אצלם. מצד אחד: ההשפעה על הכאב תגבר ומצד שני תופעות הלוואי גם הן יגברו. כיום עוד לא יודעים לכמת במעבדה מי מאיתנו בעל גנטיקה שמשפיעה על פירוק תרופות טרם הטיפול, אך יודעים להעריך להבא טיפול אחר בתרופה שעוברת פירוק באותם סוגי אנזימים. תוכל לדון עם הרופא המטפל שלך על כך. ניתן לקרוא בעלון לרופא בסעיף 5.2 על הפרמקוקינטיקה של התרופה. 

מה ניתן לעשות? 

תופעות לוואי הן לרב מושפעות ממינון. באופן כללי, מינון התחלתי של אוקסיקונטין הוא 10 מ"ג ולא 20 מ"ג. ייתכן וכדאי להתייעץ עם הרופא להפחתת המינון ל-10 מ"ג של אוקסיקונטין. ניתן גם להחליף לתרופה אחרת בשם  5 percocet אשר מכילה מינון נמוך יותר של אוקסיקונטין אך גם מכילה אקמול. שילוב שתי התרופות ביחד נותן אפקט חזק יותר מאשר כל תרופה בנפרד ולכן גם זו אופציה מוצלחת לכאבים. 

ייתכן והתופעות שהופיעו בתחילת הטיפול, יופחתו כאשר הגוף יתאזן על התרופה. עם זאת, תופעות לוואי כמו אופוריה עלולות להיות מסוכנות (כי לאחריהן עלול להופיע מצב רוח ירוד ביותר כאשר התרופה מתפנה מהגוף) ויש לדווח עליהן לרופא המטפל כדי שיוכל להעריך את הטיפול בתרופה מחדש ואולי לבחור תרופה אחרת. 

מקווה שסייעתי בתשובותיי ונתתי מענה לשאלתך. 

הרבה בריאות,

רותם סולומון, רוקחת קלינית

ואם מתאים לך, אפשר לבקר באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייסבוק (-:

www.drpharma.co.il