מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהמה ההבדל בין שניידר לתל השומר?

מה ההבדל בין שניידר לתל השומר?

30/11/19 0:06
9 תגובות

שלום לכולם . מה ההבדל בין אשפוז של שניידר לתל השומר? איזה חוקים יש בתל השומר? לא כל אחד יכול להיכנס לאשפוז בתל השומר?
אם מישהו היה בתל השומר אשמח לדבר איתו
ממש מפחיד אותי להיכנס לתל השומר שמעתי שזה מקום קשוח וקשה יותר משניידר.
שמעתי שיש חוקים קשים אני ממש חוששת
כמה שאלות ותודה למי שיענה
תל השומר היא מחלקה סגורה?
אם מישהו ממשיך לרדת במשקל מוציאים אותו מהמחלקה? שמעתי שאם מישהו ממשיך לרדת אז משחררים אותו.
בודקים את התיקים של המטופלים?
יש "עונשים" במחלקה?

אני ממש בלחץ וממש מפחדת


תגובות

1232123
01/12/19 11:33

היי לך , יש לך הרבה שאלות ולי אין כל כך תשובות מאחר ו(עדיין) לא הייתי באשפוז, אבל אנסה לעזור כי אף אחד לא ענה.. כדאי שתרשמי אם את מתכוונת למחלקה של הילדים ונוער או לבגירות שהיא מעל 18 כי הן די שונות ועם חוקים שונים. אני יודעת מחברות שבתלהש בוגרות די קשוח ואם מאחרים לארוחה או לא מסיימים בזמן או כל דבר כזה או אחר מקבלים עונש אנשור. במקרים מסוימים מעיפים מהאשפוז. תלוי במקרה. הם לא מאשרים שם או בזמן שאת בבית התנהגות של סימפטומים. בתלהש יש מרפאה , אשפוז יום ואשפוז מלא. האשפוז המלא ( המחלקה הסגורה שאני חושבת שאת מדברת עליה) אכן כביכול סגורה,כלומר לא חוזרים הביתה בהתחלה , ואז יש יציאות כמו אפטרים וסופשים בבית.. מתרגלים אותך לאט לאט לחזרה הביתה. ומותר ביקורים בשעות הביקור. כל מה שאני מספרת זה בנוגע לתל השומר מחלקת בוגרות מסיפורים שאני שומעת מחברה שעכשיו נמצאת שם. עד כמה שידוע לי בשניידר זה רק מתחת ל18 אבל אני לא סגורה על זה.. בכל מקרה אם את עתידה להיכנס לאחד מבתי החולים מציעה לך לשאול מי הייתה שם בפוסט יותר ספציפי וממוקד ואולי בנות יראו ויענו:heart:

Skinny
01/12/19 11:43

תודה רבה על ההסבר המפורט זה עזר אז תודה אני בת 18.4 ובגלל זה מפחיד אותי להיכנס לבוגרות כי שמעתי שבאמת קשוח שם אבל שזה גרם להרבה בנות להרגיש אחרת וקצת יותר טוב

1232123
01/12/19 12:11

זה באמת חוויה סובייקטיבית. אם את באמת מלאת מוטיבציה ורצון להחלים אני מאמינה שתוכלי לקחת את כל הכלים שיוצעו לך ולעשות שינוי אמיתי! יש הרבה בנות שאומרות שהמקום הזה הציל ושינה את חייהן ויש בנות שמתאשפזות ומשתחררות ומתאשפזות ומשתחררות... אני מאמינה שזה מקום טוב ואם את באמת רוצה את זה את יכולה לעשות שינוי. אם תרצי תכתבי לי בפרטי ואקשר אותך לבנות שהיו שם שיסבירו לך יותר. בהצלחה!!:heart:

1232123
01/12/19 12:12

והמקום הזה באמת קשוח אבל הקשיחות הזאת נועדה לשמור על המאושפזות. יחד עם כל הקישור יש שם גם המון עזרה מהמטפלים והאנשי צוות! :)

דנה-צינמן-ליטרט
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
02/12/19 8:28

יקרה, תחושות הפחד והלחץ מאד מובנות, זה צעד לא קל, אבל זה יכול להיות צעד משמעותי בדרך להחלמה. לא משנה מה המחלקה ומה הגישה שלה, חשוב לזכור שהאנשים שעובדים בתוכה הם בסופו של דבר מטפלים שמעוניינים לעזור, שהמטרה היא תמיד טובה, גם אם אפשר להתווכח על הדרך. אני מאמינה שברוב המקרים הפחד הוא גדול יותר מבחוץ, כשיש הרבה עמימות וחוסר וודאות, אבל כשנכנסים למסגרת ומכירים אותה, היא לרוב נעשית פחות מאיימת.

Skinny
02/12/19 20:57

תודה רבה Misguided ghost עזרת :smile: דנה צינמן: את צודקת אני מקווה שיהיה בסדר

אופיר9
03/12/19 9:48

אם זה עוד רלוונטי ויכול לעזור הייתי גם בשניידר, גם בתהש בנוער וגם בבוגרות אז את מוזמנת לשאול

Skinny
03/12/19 10:46

תודה אני אשלח לך הודעה

שיראל13-
17/01/22 20:08

‏שלום

‏יש מישהו פה שכבר ‏התאשפזה ‏בשניידר ויכול להסביר לי איך זה ‏הולך שם

‏תודה רבה