מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותחוות דעת פארמקולוגית לגבי גמילה מקלונקס

חוות דעת פארמקולוגית לגבי גמילה מקלונקס

01/12/19 14:04
2 תגובות

אני נוטלת קלונקס כשנה עקב מרשם שהתחדש כל פעם במינון של 0.825 מג ( אני חותכת את הכדורים )על רקע חרדות ותופעות פוסט טראומה ילדות. ומתחילה בהדרגה להיגמל בסיוע של רופא פסיכיאטר שאמצא לכך ( נקבע תור ). ובנוסף אני עוברת תהליך שיקום בבית בריאות מיוחד במינו באמצעות הרבה תנועה ותזונה טובה. הבעייה העיקרית שאני חווה עם התרופה היא :
א. כשאין עשייה מוגדרת מגיע גל חרדה .זה לא קרה לי קודם בתדירות כזו אלא בהרבה פחות.
ב. רפיון שרירים . אני בת 58 אבל כל חיי התמדתי בשגרת אימונים . רק מאז הקלונקס שריריי רפויים מאד למרות שאני כן מתאמנת מדי יום בכל זאת .
התעוררתי כשהרוקח העיר לי שכל כדור למעשה עדיף על קלונקס בשל ההשפעות שציינתי .
איזה תהליך תרופתי יכול להקל על הגמילה שלי מקלונקס ( אולי נטילת תרופה אחרת ? ) . כרגע הדבר שבאמת עזר לי הוא שינוי תזונתי ועיסוק עקבי בספורט . שום דבר אחר לא .
ממש אודה לתשובה אם בהודעה פרטית ואם כאן. לא רוצה להתקרבן אבל מאד מאד קשה לי המצב . אעשה הכל להיחלץ מהתלות בקלונקס ( בהדרגה כמובן ,)


תגובות

סימה-לבני
12/12/19 11:54

שלום רב,

אחד הדברים הקשים ביותר הינו גמילה. גמילה מכל דבר ובעיקר, כמו במקרה שלך, מבנזודיאזפינים.

אני רוצה לעודד אותך להמשיך בתהליך, ולא להפחיד אותך, אבל אחד הדברים החשובים בכל תהליך גמילה הוא התמיכה. ואני לא מדברת על תמיכה פרמקולוגית.

אני מציעה שתקיימי את הפגישה עם הפסיכיאטר שאת כותבת עליו, תסגרי איתו תכנית, כולל ביקורי בקרת בתדירות שתקבעו ביחד, תתייעצי איתו באשר לניסיון שלו בגמילה קחי טיפים, ואת מוזמנת גם להכנס לכאן, לספר ולשאול.

לגבי חולשת השרירים, אכן בנזודיאזפינים גורמים להרפיית שרירים, וקלונקס הינו אחד מהם, כך שאת בהחלט מרגישה את מה שהתרופה אמורה לעשות. לעלון לצרכן של קלונקס הקליקי כאן.

למידע נוסף על גמילה מתרופות נוגדות דכאון ובנזודיאזפינים, כאן בכמוני הקליקי כאן.

לסיכום

גיל 58 הוא גיל יפה כמו כל גיל אחר לעשות שינויים בחיים. גמילה היא רק צעד ראשון, וכמו שכתבת בעצמך הכי קשה "כשאין עשייה מוגדרת"... אז תמצאי לך "עשיות מוגדרות" מסביב לשעון, אולי תעזרי לאחרים במצבך, ואולי תמציאי לך פעילויות בעזרת מאמנת אישית, או כל מיני רעיונות אינטרנטים, והכי חשוב אל תשברי, אנחנו כאן, ננסה לעזור לך באופן וירטואלי ככל שנוכל.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

ספיר17
12/12/19 18:02

תודה רבה עודדת אותי מאד ! 

אלך לפסיכיאטר שנית והפעם לגבי רק הגמילה מקלונקס. 

ולגבי מה שהצעת אני כבר ביישום התחלתי בחונכות של נוער בסיכון ומקווה להגיע להישגים יפים ( אני פורשת של פרישה מוקדמת ) וכן אלך ללמוד מקצוע טיפולי ללימודי תעודה . 

המון הערכה !