מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותכתבה מזעזעת בערוץ 2 על הכדורים הפסיכיאטרים

כתבה מזעזעת בערוץ 2 על הכדורים הפסיכיאטרים

06/12/19 22:13
2 תגובות

מי ראה את הכתבה היום בחדשות?

כתבה כל כך מסוכנת והרסנית.
קטלו לגמרי את כל הנושא הזה של הכדורים הפסיכיאטרים.

ללא קשר לכל מה שנאמר שם, שנתנו אותם שלא בצדק לתלמידי ישיבות.

אבל כל הדיבורים האלה מסביב על כך שהכדורים מסוכנים, הרסניים.

הם לא חושבים פעמיים?

הרי בסוף הכתבה פרסמו תגובה של הדסה שאומרת שהכתבה הזו מסוכנת מאוד ומונעת מאנשים שצריכים טיפול לקבל אותו.

מישהו ראה? מה אתם חושבים?

אישית, הזדעזעתי.
חבל שראיתי. כי אין מצב שאתקרב לזה עכשיו


תגובות

Sad11
06/12/19 22:53

https://www.mako.co.il/news-channel12?subChannelId=2f80a08d9842e610VgnVCM200000650a10acRCRD

הכתבה כאן, לקראת אמצע העמוד

סימה-לבני
12/12/19 11:40

שלום רב,

אכן לפעמים כתבות בתקשורת מגזימות בהצגת הצד השלילי של התרופות ולא מאירות מספיק את הצד החיובי, אבל יש גם אחרות שמציגות רק את הצד החיובי ושוכחות להציג את הצד השלילי.

בפועל, אנחנו כולנו נדרשים להיות חכמים יותר ממה שהיו ההורים שלנו פעם. כל אחד צריך ללמוד את הבעייה הרפואית שלו, את האלטרנטיבות השונות, ולבחור לעצמו את מה שהכי מתאים תוך שהוא שוקל את החיובי והשלילי..

אתן לך דוגמא משתי תשובות שנתתי כאן הבקר: שואלים אותי מה יותר טוב תרופה א' או תרופה ב' לנדודי שינה. התשובה שאני חושבת שהיא התשובה הנכונה היא שצריך לבדוק ממה נובעת הבעייה ובהתאם להתאים את התרופה המתאימה שיכולה להיות גם פסיכולוג, או בלי תרופה בכלל.

אלא שאנשים היום, קצת בהשפעת המדיה, רצים קודם כל לקחת תרופות, לא ממש מתעמקים במחיר ובנזקים שהתרופות יכולות לגרום, ובעיקר לא מחפשים אלטרנטיבות לא תרופתיות. ואני לא מדברת על תוספי תזונה וצמחי מרפא, שמבחינתי הם תרופות לכל דבר.

סיכום ותובנות

אני מציעה לך לשכוח את הכתבה שראית, ולהתמקד בבעייה האישית שלך, לבדוק אם היא באמת בעיה, לבדוק מה האלטרנטיבות לטיפול, ולחפש את היתרונות והחסרונות של כל טיפול. בהמשך לבחור במה שמתאים לך ביותר בסיוע של הרופא, או כל איש מקצוע שאת סומכת על דעתו.

הכי חשוב שתזכרי שאם נקח ברצינות כל כתבה בטלויזיה, אז לא נכנס לאוטו ולא נתחיל לסוע מחשש מפני תאונות דרכים... שזה מפחיד לא פחות מכל כתבה על תרופות.

כל האמור לעיל נכתב ללא צפייה בסרט. כי הוא עניין עקרוני. אם יש לך שאלה ספציפית לגבי מה שהוצג בסרט, אנא נסחי אותה ואני אתן לך תשובה מתוך המקורות שלי.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"