מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבאיפה כדאי לעשות שיקום לב??

איפה כדאי לעשות שיקום לב??

15/12/19 21:20
7 תגובות

שלום לכולם,

אני אחרי התקף לב ואמור להתחיל שיקום בימים הקרובים ומתלבט בין איכילוב לתל השומר. היתרון המשמעותי שאני רואה בתל השומר זה הניטור מרחוק. אשמח לעזרה ולכל מידע שיעזור. תודה!! בריאות ואושר :)


תגובות

גיל-מלצר
מוביל קהילה
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
15/12/19 22:21

אנדי ערב טוב. ראשית אציין שמחלקות שיקום הלב בשני בתי החולים, הינן מצויינות. אמנם את השיקום שלי עברתי דווקא בבית החולים רעות, אך מאחר ועברתי ניתוח לב גם באיכילוב ומאוחר יותר בשיבא, אני מכיר את מחלקות השיקום שלהם. במסגרת היותי כמתנדב במכון הלב בביה״ח שיבא, אני מגיע גם למכון השיקום וידוע לי שרמת שביעות הרצון של חולי לב המשוקמים שם הינה גבוהה מאד. יחד עם זאת, כל החלטה שתקבל כל אחד או השני תהיה מצויינת. הרבה בריאות ומוזמן להצטרף לעמותת אגודת הלב הישראלי. גיל מלצר, מנכ״ל אגודת הלב הישראלית, עמותה חולי לב וכלי דם. www.israeli-heart.org

שלום אנדי, מצטרף לדבריו של גיל אמנם אני ״משוחד״ כיוון שאני עובד באיכילוב ויכול להעיד ממקור ראשון ששיקום הלב בו מעולה, אך גם שיקום הלב ב״שיבא״ נחשב מצוין אני חושב שזמינות התורים והמשכיות הטיפול (האם טופלת בעבר באחד משני בתי החולים) הם שיקולים שיעזרו לך בבחירה בין שני המקומות המעולים כל טוב ד״ר אסי מילויצקי

Endy
16/12/19 15:16

תודה ! :tmbsup: האם אתם (או מישהו אחר שמכיר או ניסה) יכול לתת חוות דעת על השיקום מרחוק והאם זה מומלץ ?

MAJER
20/12/19 12:37

ENDY שלום האמת אתה צריך להחליט איפה זה מתאים לך ואתה חייב ללכת ולראות ולשאול המטופלים אתה גם חייב לקחת בפרמטרים של ההחלטה את הקריבה לבית , חניה וכל הנוחות כי לא טוב להגיע עצבני מנסיעה וחיפוש חניה לשיקום מרחוק זה לא רציני כי אתה כל פעם תמצא תירוץ איך לא להתקשר כשיש לך חובה להגיע לשיקום הלב אין לו"ז ההתנהגות שלך שונה ואף מחייבת בריאות טובה והחלמה מהירה

גיל-מלצר
מוביל קהילה
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
16/12/19 15:29

אישית אני מעדיף להגיע למרכז השיקום על פני הבית, גם כי זה מצריך ממני להתלבש ולהתארגן. וגם כי לחברותא יש חלק משמעותי בהליך השיקום והריפוי. במרכז השיקום תפגש עם אנשים אחרים, תוכלו לשתף בחוויות וככלל, כל יציאה מהבית טובה בעיקר בתהליכי החלמה ושיקום.

ורד-שיראזי
21/12/19 23:58

Endy שלום. העלת נושא מעניין לדיון. אישית אני משתדלת להמנע מלהגיע לבית החולים עד כמה שאפשר ולכן בעיני לניטור מרחוק יש יתרון גדול. אולם כדאי לקחת בחשבון ששיקום קרוב כ"כ לאחר התקף מצריך השגחה יותר גבוהה ויתכן שכלל לא תוכל להשתתף בפרויקט של ניטור מרחוק. כמו שכתבו לפניי, כדאי לקחת בחשבון את נוחות ההגעה, החנייה וכן את המעקב הסדיר לשם בחירת מכון השיקום. שיהיה בהצלחה רבה בכל מה שתבחר, בריאות ושמחה:) ורד

פנינה29
22/12/19 8:35

אנדי...לדעתי מה שחשוה הינו ההשתתפות הפעילות של האדם עצמו.כי זוהי העבודה שלך למענך...עוזרת התמדה ...אני הייתי בוחרת במכון הנגיש לי ביותר.כי אם יהיו לך קשיי חניה אז תיפרוש.ככה זה אצל רובינו...בהצלחה.