מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבכאבים ביד שמאל

כאבים ביד שמאל

14/01/20 15:01
3 תגובות

אני בת 28 בנאדם בריא.
יש לי אוושה בלב שבאה לידי ביטוי בצניחה של המסתם המיטראלי ודליפה קלה.
כרגע באקו לב האחרון היה תקין והקרדיולג אמר לי שהכל בסדר עד לאקו לב הבא בעה .
יש לי כאבים ביד שמאל בזרוע למעלה כמו חגורה שסוגרת לי על היד כבר תקופה ממש ארוכה עוד לפני שעשיתי את האקו לב
בנוסף התחלתי לסבול מדופק מהיר פתאומי שאני מרגישה שהלב דופק ממש מהר ונרגע פתאום .
האם יש עוד בדיקות שכדאי לעשות?
איזה בדיקות אפשר לשלוח כריש דם?
האם תקופה ארוכה של כאבים ביד שמאל בדכ לא קשורה ללב ?


תגובות

ורד-שיראזי
מוביל קהילה
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
14/01/20 17:34

היי שירי ראשית כדאי מאד לשתף את הרופא המטפל (גם רופא משפחה) בתחושותייך. מאחר ואני לא רופאה אענה לך בכלליות- התחושות שאת מתארת יכולות להיות שינוי בדופק כתוצאה מהפרעות קצב אותן ניתן לבדוק ע"י חיבור למכשיר הולטר ל24 עד 48 שעות. המכשיר קטן והולך איתך בתקופה הבדיקה. לגבי קרישי דם- ניתן לבדוק אותם בבדיקות דם יעודיות לקרישה לדוגמא רמות INR וכן לבדוק איברים ספציפים לקיום קריש באקו דופלר- אקו שמראה את זרימת הדם באיזור המבוקש. כאבים בזרוע שמאל יכולים לנבוע ממגוון סיבות ובהחלט כדאי לשתף את הרופא המטפל ולמצוא את הסיבה ואת הפתרון המתאים. כל טוב ורד

שלום שירי, קשה לדעת האם התלונות שאת מתארת קשורות לבעיה לבבית, אולם יש מקום להערכה כזו למרות גילך ומצבך הטוב. הין היתר משום שלעיתים צניחה של המסתם המיטראלי (פרולפס) קשורה לשכיחות גבוהה יותר של הפרעות בקצב הלב ובייחוד דופק מהיר ( פרפור עליות או svt) . לכן יש מקום להיוועץ עם הקרדיולוג ולשקול בעיקר מבחן מאמץ, והולטר אקג או צורת ניטור רציפה אחרת שתוכל לספר מה קצב הלב שלך בזמן התלונות , כמו מכשיר שנקרא loop recorder. כל טוב

שירי.טל
19/01/20 14:28

הבנתי. אקבע תור לקרדיולוג . תודה. בפעם הקודמת שהייתי אצלו באתי עם אקג והוא אמר לי שאקג נראה תקין לכן הוא לא רואה סיבה שהדפיקות לב קשורות ללב. מה שמטריד אותי זה החולשה שאני מרגישה בתקופה האחרונה בנוסף לדופק המהיר .