מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.

לחץ בחזה

09/02/20 16:42
5 תגובות

שלום,
אני בן 28, כבר 6 שנים בתקופות סובל עם לחץ בחזה, כאבי חזה שמקרין לגב ולזרוע שמאל. בדרך כלל זה קורה בחורף. יש לי היסטוריה של ריצות למיון ובדיקות והכל תמיד תקין. אקג, אקו לב, מבחן מאמץ, אקו במאמץ, וגם לפני 4 שנים עשיתי ct של הלב והכל יצא תקין לחלוטין. בנוסף גם הולטר לב, ולופר לפני 3 שנים.
בשנים האחרונות אני גם סובל מגיהוק (גרעפסים) שלא עוצר, יש לי צרבות, והרבה פעמים החזר של האוכל מהקיבה חזרה לפה.
יחד עם זאת הלחץ בחזה הוא לפעמים כל כך חזק שזה מכניס אותי לחרדה שזה בכל זאת קשור ללב, במיוחד שזה קורה עם סחרחורות ונימולים בידיים.
האם אני יכול לעזוב את הבירור הלבבי ולעבור לחפש פתרונות במקום אחר או שיש מקום לעוד בדיקות שקשורות ללב?
תודה


תגובות

ורד-שיראזי
מוביל קהילה
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
09/02/20 16:49

שלום אני חושבת שכדאי לבדוק (אם טרם נבדק) את המצב של מערכת העיכול אצל רופא גסטרו במקביל למעקב הלבבי. הכאבים שאתה מתאר יכולים להגרם גם מצרבות קשות ומבעיות בדרכי העיכול העליונות. כל טוב ורד שיראזי, מובילת קהילה (לא רופאה).

שלום,
מקריאה של דבריך עולות שאלות לגבי המצב הרגשי שלך. האם אתה מתנהל במתח תמידי ודריכות גבוהה? לפעמים תחושות הגוף נובעות מתוך מצב נפשי. גם להתקפי חרדה סימפטומים גופניים הדומים לאלו שתיארת. במידה וערכת את כל הבדיקות הגופניות הנדרשות, ונשללו אבחנות רפואיות, מציעה לפנות להערכה פסיכיאטרית ו/או פסיכולוגית (שיקומית או רפואית), כחלק מתהליך הבירור.
בהצלחה וברכה לרווחת הגוף והנפש!
דייאנה

ETGOHOME
12/02/20 20:59

שלום ותודה על המענה. אני מודע לזה שזה באמת יכול לנבוע ממערכת העיכול, או בכלל מחרדה. יחד עם זאת זה מרגיש ממש כמו משהו שקורה בלב. היום זה הגיע למצב שהייתי חייב ללכת למיון ועשו לי בדיקות שיצאו תקינות אבל האקג הראה: intraventicular conduction defect. הדבר הזה קיים אצלי בכל אקג ולכן הרופא שם וגם הקרדיולוג שלי אומרים שזה הסטנדרט של האקג שלי כי אין שינוי בזה מהאחד לשני. ואני עדיין דואג כי בקריאה בגוגל הבנתי שזה יכול להיות מסוכן.

ורד-שיראזי
מוביל קהילה
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
14/02/20 10:51

תראה- ד"ר גוגל לא מכיר אותך אישית:) אם אתה חרד יש מקום להץייעצות עם רופא נוסף. בהצלחה ורד

שלום, מהתיאור שלך נשמע שבדיקות הלב תקינות, האם היית אצל גסטרואנטרולוג , עברת גסטרוסקופיה או בדיקה של הוושט? מציע להמשיך דרך רופא המשפחה בדומה לדבריה של ורד כל טוב