מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
כמוניקשב וריכוזויואנס וספורט

ויואנס וספורט

23/02/20 18:24
1 תגובות

היי, אני בת 23 (במשקל תקין), התחלתי ליטול 30 מ"ג ויואנס (אחרי שהתנסיתי בקונצרטה וריטלין בעבר),וכשקניתי את התרופה לרוקחת לא היה הרבה מידע על איסורים מסוימים בהשפעת הכדור מאחר והוא חדש בכללית, אז אפילו על משך ההשפעה הייתה צריכה להתקשר ליצרנים לברר.
קראתי באתר אמריקאי שזה עלול להיות מסוכן לבצע פעילות גופנית כי אחת מתופעות הלוואי היא העלאת הדופק וביחד עם הספורט והעלאה נוספת יכולה לגרום להתקף לב..אני משתדלת להתאמן 3 פעמים בשבוע(כוח+אירובי) , וניסיתי פעם אחת להתאמן בהשפעת ויואנס ובאמת הרגשתי שהדופק שלי עלה די מהר אז השתדלתי להוריד קצת הילוך כל פעם.. יכול להיות שסתם זה היה מלחץ ואין סיבה לחשוש ללכת לאימונים בהשפעת הכדור?


תגובות

דר--טמיר-אפשטיין
מומחה כמוני
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
09/03/20 10:54

במידה ותפקוד לבבי תקין, אין מניעה לפעילות גופנית תחת השפעתו. אם יש שאלה או ספק לגבי תפקוד לבבי או שיש סימפטומים המופיעים וקשורים לתפקוד לבבי, מומלץ לפנות לרופא המשפחה או קרדילוג להערכת המקור לסימפטומים ומידת השפעתם.