מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .

בדיקת ct

4 תגובות

שלום, בדיקת סי.טי מראה על חשב למחלה של כלי דם קטנים במוח.

מה המשמעות של מחלקת כלי דם קטנים במוח.
האם יש טיפול תרופתי למחלות כלי דם קטנים של המוח.
השאלה בעצם היא האם יש תרופה שעוצרת/ מעקבת מחלה כזו. או בכלל יכולה "לרפא" משהוא מהמחלות הקיימות לכלי הדם הקטנים???


תגובות

איציק-ניסני1
01/03/20 14:34

שלום אינני רופא גם במידה אינך עם מחלה נוירולוגית אלא" רק עברת cva או אירוע מוחי חולף" . מציע לך לפנות לרופא כלי דם,קרדיולוג, נוירולוג ואנדוקרינולוג . בכל מקרה לאחר בדיקות דם ולאחר שביצעו הדמיה של המוח בmri. הקליניקה הזו תקבע אם יש בעיה מה סוג הבעיה מה היקף הבעיה איפה הבעיה ומה אפשר לעשות אם בכלל בטיפול תרופתי או אחר עוצר, מעכב, מונע, או מפחית. יש לדוגמא תרופות ממשפחת מונעי דלקות לא סטרואידים ואחרות שמי שעבר אירוע מוחי משתמש בהם. .ושוב לגשת לאותם רופאים ובפרט ממליץ לא להחסיר התייעצות עם אנדוקרינולוג.

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
03/03/20 12:47

חשוב להסתכל ישירות בבדיקת ההדמיה כדי להתרשם מחומרת מחלת כלי הדם הקטנים. יש צורך גם לבצע הערכה נוירולוגית כדי לבדוק האם קיימים תסמינים רלוונטים. לעיתים יש מקום להשלים את הבירור עם בדיקת MRI. יש להתיעץ עם הנויורלוג המטפל לגבי ההתויות לטיפולים תרופתיים כגון מדללי דם או סטטינים. חשוב גם לאזן גורמי סיכון וסקולרים ובעיקר יתר לחץ דם.

ראשית תודה על התגובה ישנן שני אפשרות תרופתית: 1. להורדת לחצי דם לערכים של 120/60. 2. 140/80. כאשר הגיל הוא 75+- וישנו חדש למחלות כלי דם קטנים + אטמים לקורנים ישנים וחדשים בהדמיית ct שנתית .

איזון כלי דם טיפול בעלוקות רפואיות טיפול משולב דיקור. טיפול איזון כלי דם בציוד ריונקס מאושר שימוש משרד הבראות. לקבלת מידע לטיפול איזון וינגרטן הארי 0586350433