מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' זהר לנדאו
דר' זהר לנדאו
מומחית ברפואת ילדים ובאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים ומתבגריםמנהלת השירות לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים במרכז הרפואי 'וולפסון'.בנוסף, עובדת במכון לסוכרת נעורים של 'מכבי' ברעננה ומקבלת במרפאתי בצפון תל אביב באופן פרטי ומבוטחים של 'כללית מושלם'.יש לי הרבה ניסיון בטיפול בסוכרת מסוג 1 בילדים, מתבגרים ומבוגרים צעירים. כמו כן אני יוזמת ושותפה למחקרים רבים העוסקים בסוכרת מסוג 1 ואנדוקרינולוגיה.כל הצדדים הקשורים לטיפול בסוכרת מסוג 1 (טכנולוגיה, היבטים רגשיים ותזונתיים) מאד קרובים לליבי. 
ד
ד"ר מיכל גילאון
דיאטנית קלינית ואפידמיולוגית. בעלת תואר ראשון בתזונה קלינית מהאוניברסיטה העברית, ודוקטורט בחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת באוניברסיטת תל אביב.עובדת במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים ובקליניקה פרטית בגבעתיים.בעלת ניסיון רב בהתאמת הטיפול התזונתי בסוכרת מסוג 1 בגילאים השונים, באופן אישי לכל אחד בהתאם לצרכיו ולהעדפותיו. הטיפול כולל התאמה של התזונה לטכנולוגיות החדשות בטיפול בסוכרת (משאבות אינסולין, סנסורים) ובסוגים חדשים של אינסולין.בנוסף לעבודה הקלינית, מרצה במסגרות אקדמיות שונות ומרכזת מקצועית של הקורס הטיפול התזונתי בסוכרת לדיאטניות באוניברסיטת תל אביב.  
ד
ד"ר אביבית כהן
רופאה פנימית ואנדוקרינולוגית ביחידת הסוכרת בהדסה עין כרם ומנהלת מכון סוכרת של מכבי שירותי בריאות בירושלים.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

בתיה קריטי
בתיה קריטי
אחראית תחום זכויות באגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) הנגשת זכויות בסוכרת סוג 1 לכלל הקהילה ועזרה במצוי הזכויות מול גופים ממשלתיים שונים. מתן מענה לקהילת הסוכרתיים סוג 1 בכל הגילאים ובני משפחותיהם
כמוניסוכרת סוג-1שינוי בכמות האינסולין

שינוי בכמות האינסולין

01/03/20 19:01
1 תגובות

היי,
סבתא שלי סוכרתית ומטופלת באינסולין ארוך טווח בסגלר( מזריקה פעם 1 ביום בבוקר).
בבדיקות הדם של ממוצע 3 חודשים האחרונים יצא שכמות הסוכר בדם גבוהה.
בהוראת הרופא עליה להזריק כעת מינון של 26 אינסולין (במקום 24 כפי שהזריקה באופן קבוע עד עתה).
הרופא ציין שבימים בהם יש לה ירידת סוכר פחות מ80 עליה להזריק מינון 20 במשך 4/5 ימים.
החל מיום חמישי מדדי הסוכר שלה היו: 65,67,80 והבוקר 150.
השאלה שלי היא האם החל מיום שלישי(לאחר 5 ימים) עליה להזריק שוב בחזרה 26 או לעלות את המינון בהדרגה? ולעלות כל כמה ימים ב2 יחידות?
בנוסף, הרופא ציין כי במידה ומדדי הסוכר שלה גבוהים מ130 במשך 3 ימים ברציפות יש להוסיף למינון הקבוע שלה(26) עוד 2 יחידות משמע להזריק 28.
הסתבכתי עם כל הניטורים של המינונים, אודה לעזרה והסבר מפורט:)
בימים כאלו כמה אני מזריקה החל מהיום הרביעי לספירה? שוב 28? מתי חוזרת שוב בחזרה למינון 26 ואיך עושה זאת?


תגובות

ד-ר-אביבית-כהן
מומחה כמוני
רופאה פנימית ואנדוקרינולוגית ביחידת הסוכרת בהדסה עין כרם ומנהלת מכון סוכרת של מכבי שירותי בריאות בירושלים.
10/03/20 12:23

הי. לאור השנות אירועי היפוגליקמיה הייתי מבקשת לעבור לאינסולין עם שונות נמוכה יותר מיום ליום - כגון טוגאו או טרגלודק. בנוסף, לא ציינת את גיל סבתך ואת מחלות הרקע. אצל אנשים מבוגרים (מעל גיל 70-75) אנחנו מתפשרים קצת על איזון סוכרת תוך מטרה להמנע מהיפוגליקמיה. אז ייתכן שיעד הסוכר בצום אצלה יהיה 150 ולא 130. בנוסף השאלה מה מדידות הסוכר במהלך היום. אם אתם נשארים עם האינסולין הנוכחי אם היו לה כאלו מספרים נמוכים על מינון של 20 וודאי שלא הייתי עולה על סמך יום אחד גבוה.