מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לברוצה להבין כבר

רוצה להבין כבר

14/03/20 1:13
4 תגובות

בן 24 , עד לפני שנתיים הכול היה תקין צבא כושר הכול ממש ללא דאגה בראש ואז לקראת השחרור התחלתי להרגיש לעיתים רחוקות כמו מין קווץ' בלב כזה כמו קפיצה או כאילו מתבלבל אחרי השיחרור הרגשתי כאבים עזים בצד שמאל שעם הזמן התברר כהידרוניפרוזיס גדול בכליה ימין (חלק מברור ליתר לחץ דם שהופיע ) עברתי ניתוח לתיקון ההיצרות באורטר כתוצאה מכלי דם חוצה , הלחץ דם ירד מ 170 ל140 אך עדיין נוטל אקספורג 80/5 שממש עוזר , אך הקווצ'ים בלב "הקפיצות" מגיעים בתדירות גבוהה יותר ממש נהייתי חרדתי בנושא הקרדיאולוג אומר לי שזה פעימות מוקדמות ואין שום דבר הכול בסדר אבל (עשיתי אקו רגיל אקו במאמץ , מבחן מאמץ (הכל תקין) , כמה הולטרים שהראו פעימות מוקדמות אבל אני בטוח שיש משו שמפספסים גם אני לא חווה את אותם קפיצות /קווץ בבדיקות האלה וזה בא בפתאומיות ככה סתם מלשכב על המיטה או סתם ללכת ברחוב פתאום ככה בא ונעלם ולפעמים במקבצים כאלה
אני משתגעע ולא יודע כיצד להתנהג כשזה קורה זה מאוד מלחיץ


תגובות

מערכת-כמוני
16/03/20 14:37

שלום דוד, תודה ששיתפת וכתבת :) על מנת לבצע ולקבל אבחון פרטני- נמליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל. בריאות!

שלום דוד, התיאור שלך מובן וברור שאתה סובל, בעיקר להערכתי מחוסר הוודאות בנושא כי באמת אין אבחנה וודאית. יחד עם זה הבירור שעברת נראה מספק, אבל, בהחלט ניתן לעשות מאמץ להגיע לאבחנה וודאית, אפשרות זו ניתנת להשגה עם מכשיר שתישא עמך ובמקרה ותרגיש את "הקווץ" תלחץ עליו והוא מקליט לאחר וקדימה למספר שניות. מכשיר זה נקרא LOOP RECORDER ואתה יכול לבקש להתחבר לכזה מהרופא המטפל, בכדי להבין אם באמת מדובר בפעימות מוקדמות. אם אכן זה המצב והבירור שעברת כמתואר היה תקין לגמרי, אז לרוב אין צורך בטיפול נוסף. מאחל לך כל טוב ושתעבור עלינו תקופה רגועה ובריאה , הבירור הנדרש לא נשמע כדחוף ויש לשקול לבצעו לאחר רגיעה כללית במצב

דוד-.1
01/04/20 11:49

תודה רבה , עשיתי מאז הולטר שהדגים את הפעימות המוקדמות אך גם הדגים מקטעים של av block 2 , היום עשיתי אקג והראה חוסר התקדמות גלי R ב v1 v2 , והשטחה של גלי T ב avf מה זה אומר בבקשה ..

שלום דוד, השינויים שאתה מתאר באקג קשים להערכה בלי התרשים עצמו כמו גם ההולטר. מציע לפנות לקרדיולוג באמצעות טלמדיסין, שירות שמרבית המרפאות מציעות כיום. כל טוב