מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
כמוניקשב וריכוזפעילות יומיומית

פעילות יומיומית

18/03/20 19:43
2 תגובות

בשנים האחרונות אני מרגיש ירידה בתפקוד היומי מבחינה אישית שזה מתבטא בחוסר תקשורת עם אנשים וקושי להתרכז בעשייה יומית אם זה בעבודה ואם זה בעניינים בין אישיים, חוסר ביטחון מסוים כזה שאין לו הסבר. ניסיתי כדור אטנט 30 מ"ג וזה פשוט שינה את מצב הרוח שלי ואת הגישה שלי ביום, הרגשתי רצון לעשייה ויצירת תקשורת עם אנשים מה שאני נמנע ממנו בדרך כלל. יש לכך הסבר עליי? ואם יש צורך לפנות לרופא לבדיקה אם יש צורך בטיפול תרופתי דומה למטרות קשר וריכוז?


תגובות

ד--ר-נעמי-וורמברנד
מומחה כמוני
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
18/03/20 21:29

הדבר הכי חשוב שתפנה לאבחון אצל פסיכיאטר שמומחה גם להפרעת קשב מבוגרים. הוא יעשה אבחנה מבדלת למקור הקושי במצב הרוח והריכוז. אל תעשה ניסיונות פיראטיים. קח את עצמך וגופך בשיא הרצינות. בברכה נעמי.

עגנון
28/03/20 20:46

אולי כדאי שתתכנן את מעשיך העתידיים לפי מה שחשוב לך להשיג או להגיע אליו, תעשה לעצמך סדר עדיפויות ואולי אף סדר יום. היה לי פסיכולוג שאמר לי שאפשר לבנות סדר יום של פעילויות פנאי. תעשה דברים שמעניינים אותך, ונסה לחקור אותם ולמצוא בהם עוד פרטים מעניינים. את העבודה עשה מתוך מחויבות וזכירת האתגר להתקדם בחיים, ובלי יותר מדי מעורבות רגשית. עם אנשים חשוב להיות טוב, עדין ונחמד. יש לדבר על דברים שחשוב לנו לבטא כדי שידעו או ישתתפו בהם, וכדאי לנסח לעצמנו קודם בבירור את הדברים. עם חברים כדאי לדבר על דברים מהחיים כמו דברים שעושים, אוהבים ואוהבים לעשות בתחומים שונים בחיים כמו מסגרות, חברים וזמן פנוי.