מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבמעי רגיז ופעימות מוקדמות

מעי רגיז ופעימות מוקדמות

19/03/20 10:41
8 תגובות

שלום לכולם

כבר כמה שנים שאני סובל ממעי רגיז ופעימות מוקדמות
עברתי את כל הבדיקות שאפשר מקלנוספקופיה ועוד הולטר לחודש בדיקות דם לבלוטת התריס אקו לב פעמיים

מישהו מכיר את התפעה הזאת???
הכאבי בטן והפעימות קשורות זה לזה כשהבטן מסתדרת הפעימות נעלמות
אחרי אוכל יש לי דופק מהיר כמעט תמיד

נסיתי קרדילוק וזה רק החמיר לי את הפעימות

בבקשה אם למישוה יש מידע בנושא אני ישמח

תודה


תגובות

שלום דוד, האם יש תיעוד של הפעימות המוקדמות ? ממה שמסרת ההולטר תקין ולכן על בסיס מה האבחנה של פעימות מוקדמות?

דוד1990
19/03/20 12:37

עברתי שני הולטרים שלא מצאו בהם כלום כי זה בה בתקופות ולופ רקורדר שראו שיש פעימות מוקדמות וטכיקרדיה בתקופות שהמצב פעיל אני מרגיש בוריד בצוואר את הפעימה "החסרה"

שלום, במידה והפעימות תועדו בזמן התלונות הבטניות, כדאי לבדוק מה הופיע קודם - הפעימה המוקדמת או התלונות הבטניות. בהתאם כדאי לנסות לכוון את הטיפול לאחת משתי הבעיות וכך למקדו. ישנו קשר בין מצבי סטרס גופניים ונפשיים לבין ריבוי פעימות מוקדמות. מציע לפנות לרופא שהפנה ל-LOOP RECORDER בשביל לבדוק את הנקודה האחרונה ובהתאם להמשיך הטיפול ולרכזו אצל מומחה לגסטרואנטרולוגיה או קרדיולוג. צריך לאמר, שכמות מועטה של פעימות מוקדמות היא ממצא מאוד שכיח ושברוב המכריע של המקרים לא מעלה כלל סיכון לתחלואה לבבית. מאחל לך כל טוב ושתעבור על כולנו תקופה רגועה, בריאה ובמהרה !

דוד1990
19/03/20 14:41

תודה רבה לך דוקטור על התשובות המהירות שאלה אחרונה זה ידוע בספרות על קשר בין פעימות מוקדמות לבעיות בבטן ? חיפשתי על זה חומר הרבה זמן ברשת ולא מצאתי דבר

שלום דוד, ישנן עבודות שמראות הפרעות במערכת העצבים האוטונומית (שולטת על קצב הלב) בחולי עם מעי רגיז, למשל בשונות בקצב הלב לאורך היממה, אין למיטב ידיעתי תיאורים ברורים של פעימות מוקדמות בשכיחות או כמות גבוהים יותר בחולים עם מעי רגיז.

ערןל1967
24/01/22 14:15

אני סובל בדיוק מאותו דבר כבר חצי שנה, ובינתיים הבדיקות הרבות לא הצליחו למצוא למה בדיוק זה קורה ולעצור את זה

דוד1990
25/01/22 9:11

שלום ערן 

לצערי פתרון למצב לא מצאתי 

אחרי כל הבדיקות הקרדיולוג אמר לי שזה מצב לא מסוכן וללמוד לחיות עם זה 

שמתי לב שהקרדילוק שהייתי נוטל היה דוןקא מחמיר אץ המצב 

אני משתדל להקפיד על אוכל שקל יותר לעיכול ולא להתאפק לשירותים 

אם אתה צריך עוד פרטים אשמח לתת 

 

ערןל1967
26/01/22 20:21

תודה רבה דוד על המידע.

העיקר שזה לא מסוכן... גם לי קרדיולוגים אמרו אותו דבר.

וגם אצלי הקרדילוק רק עשה בלגן.

הבעיה אצלי שכשיש פעימות מוקדמות זה גם עושה לי כאבי ראש.

מה כדאי לאכול כדי להרגיע את המעי ולהקל על הפעימות המוקדמות? ומה לא כדאי לאכול?