מנהלי קהילה

ד"ר אביבית כהן
רופאה פנימית ואנדוקרינולוגית ביחידת הסוכרת בהדסה עין כרם ומנהלת מכון סוכרת של מכבי שירותי בריאות בירושלים.

פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
מובילי קהילה

בתיה קריטי
אחראית תחום זכויות באגודה לסוכרת נעורים (סוג 1)
הנגשת זכויות בסוכרת סוג 1 לכלל הקהילה ועזרה במצוי הזכויות מול גופים ממשלתיים שונים.
מתן מענה לקהילת הסוכרתיים סוג 1 בכל הגילאים ובני משפחותיהם
כמוניסוכרת סוג-1סוכרת
סוכרת
22/03/20 12:08
5 תגובות
האם יש יותר סיבוכי קרונה אם יש לי סוכרת נעורים?
ד"ר אביבית כהן
בסקירת ספרות, נכון לעתה לא מצאתי תשובה חד משמעית לשאלה זו. מתואר כי חולי סוכרת הינם בסיכון מוגבר לסיכון מקורונה. מאידך, לא מצאתי פירוט לגבי סוכרת סוג 1 או סוג 2. בהסתמך על ידע רפואי קודם, הייתי מניחה כי מידת הסיכון תלויה בעיקר במידת האיזון ולא בסוג הסוכרת - ועל כן הן חולי סוכרת סוג 1 והן חולי סוכרת סוג 2 הינם בסיכון מוגבר אם אינם מאוזנים. אמשיך לסקור את הספרות, ובאם אתקל במידע עדכני או רלוונטי יותר אעדכן. הרבה בריאות לכולנו!
1Jacob
תודה למענה
מירב גולומבוביץ
בהמשך לשאלתו של 1Jacob לעיל אשמח לקבל מידע לגבי עבודה בבית חולים בימי קורונה הזויים אלו: אני סוכרתית כבר שנים רבות ועובדת כמרפאה בעיסוק במחלקת שיקום גף עליון בבית חולים גדול במרכז. משמעות הטיפול הינה קירבה ממשית עם מטופלים רבים (כ- 10 כל יום) והטיפול עצמו מתקיים תוך מגע ישיר עם הידיים, טיפול מנואלי. השאלה שלי האם אני, בהיותי סוכרתית, זכאית לימי מחלה בעבור אי הגעה לעבודה בבית החולים? כרגע מחייבים אותי להגיע על אף בקשתי לפטור אותי מלהגיע. כמובן שבעבודה אני משתמשת במיגון עם כפפות ומסיכה לפנים. תודה רבה, מירב
ד"ר אביבית כהן
שבוע טוב. אינני חושבת שכרופאה אני מוסמכת לענות לך על השאלה בעת המורכבת הזו. בכלל הצוותים הרפואיים בבתי החולים ובקופות החולים קיימים אנשים רבים המצויים בקבוצות סיכון הן בשל גיל או בשל מחלות רקע שונות. חלקם מוגדרים "חיוניים" למשק ואינם מורשים לצאת לחופשה, לטוב ולרע. השאלה צריכה להידון במסגרת יחסי עבודה ברמת המדינית בכלל, ובדיון בינך לבין מקום העבודה שלך.
מירב גולומבוביץ
תודה רבה