מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לביש לכם שאלות בנוגע להתנהגות עם בעיות לב בזמן קורונה?

יש לכם שאלות בנוגע להתנהגות עם בעיות לב בזמן קורונה?

28/03/20 22:18
9 תגובות

חברים יקרים, אנו כאן עבורכם למענה על שאלות גם ובמיוחד בימים מורכבים אלו!

מתלבטים כיצד לנהוג? האם להגיע לבדיקות מתוכננות? מה לעשות עם התרופות הניתנות באופן קבוע? האם אתם מוגדרים קבוצת סיכון מיוחדת?

מוזמנים לכתוב כאן למטה בתגובות את שאלותיכם וד"ר אסי מילויצקי, קרדיולוג בכיר במערך הלב במרכז הרפואי תל אביב - איכילוב, ומנהל קהילת מחלות לב ב"כמוני", ישיב על השאלות בסרטון שבקרוב נעלה כאן בקהילה!

מתלבטים אלו מצבים מחייבים הגעה למיון? מה עם התרופות שאתם נוטלים? האם להגיע לבדיקות מתוכננות? והאם אתם מוגדרים קבוצת סיכון מיוחדת? 

* מידע יהיה נכון לתאריך פרסומו.


יש לכם שאלות בנוגע להתנהגות עם בעיות לב בזמן קורונה?

תגובות

ברק.ניר
29/03/20 10:04

מה הקריטריונים לקבוצת סיכון.

leviyossef
29/03/20 10:08

בספטמבר האחרון חוסנתי לדלקת ראות ושפעת, באמצע פברואר קמתי עם גרון כואב, וקושי לבלוע, נזלת שעול קשה ומחנק בנשימה, השתמשתי בסרין וטיפות אף לקח לי כחמישה שבועות להתאושש, בתקופה הזו כמו שקורה כשאני חולה, נשאר בבית, גילי 66, עם כל רמות הסיכון והכדורים, כולל סטנט, לחץ דם, סכרת, עישון, איך ניתן לבדוק, אם עברתי שפעת או קורונה?

ורד-שיראזי
מוביל קהילה
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
29/03/20 10:55

בוקר אור האם יכולה להיות החמרה במחלת לב קיימת עקב הלחץ בתקופה זאת? תודה :)

שושי12
29/03/20 11:42

שלום רב, בתאריך 23.3.20 בעלי עבר צינטור פעם ראשונה בשני עורקים, הענין שהוא מאוד חלש והלחץ דם מאוד גבוה . מה אתה ממליץ לעשות?

אנבל
29/03/20 11:49

ד"ר מילויצקי שלום . באקו לב אובחנה אצלי (בת 63) דליפה בינונית במסתם אאורטלי. במעקב חצי שנתי.ללא טיפול תרופתי. 1.האם אני בקבוצת סיכון? 2.האם דליפה בינונית במסתם נחשבת למחלת רקע? תודה מראש

דודdd
29/03/20 12:32

שלום רב אני מושתל דפיברילטור TELIGEN100F102 מתאריך 5-8-2008 בבדיקה האחרונה בבית חןלים איכילוב נמצא בתאריך5.11.2019 ללא אירןעים זמן טעינה12.3 אחוז קיצוב VP_5% AP _36 ספיי חישה תקינים ספי קיצוב תקנים סוללה תקינה אלקטרודות תקינות הוזמנתי לביקור ב31 12 2020 בעבר הוזמנתי לביקורת כל 6 חודשים עתה נאמר לי כי הוזמנתי לאחר 4 חודשים כי הסוללה דורשת בדיקה מועד קצר יותר בגלל הזמן הרב שהדפיברילטור הותקן עקב המצב הזימון לביקורת בוטל ונדחה למועד אחרי הקורונה שאלתי מה הצעתכם לינהוג במצב זה אופן כללי אני מרגיש טוב מתפקד אבל מידי פעם מרגיש חולשה והאים אין סיכון שהמכשיר יפסיק לפעול עקב התישנות? האים ארגיש במידה והמכשיר יפסיק לפעול ןמה עלי לעשות במקרה כזה בתודה רבה על תשובתכם DD דוד

דודdd
30/03/20 13:42

שלום עדין לא קיבלתי תגובה לשאלתי מקדיולוג או מדר אסי מילויצקי אודה לתגובתך

אלטרמן-ברוך
29/03/20 14:51

שלום רב עברתי צנתור בעורק ראשי והתקנת צנתר ב 7/19 ואני מקבל מאז1 פלביקס ליום למשך שנה. ואספירין לכל החיים. בתום השנה אפשר להפסיק את הפלביקס? או שבכל מקרה צריך לגשת לקרדיולוג להתייעץ ? עלי לציין שאני מרגיש טוב ואין לי שום תופעות שהיו לי לפני הצנתור. תודה רבה !

תמר41
29/03/20 17:16

שלום רב. בת 69 ומרגישה טוב. וברצוני לשאול , האם במקרה של התפרצות מחודשת של פריקרדיטיס ניתן ליטול איבופרופן (כמו בפעמים קודמות למשך חמישה ימים במינון של 3x400)? בשתי פעמים קודמות ובמרווח של חצי שנה, נטילת תרופה זו הפסיקה מיד את הכאב בחזה והדלקת לא התפתחה. אני נוטלת באופן קבוע קולכיצין, טמבוקור,אמלו ואליקוויס. בתודה מראש ובריאות לכולם!