מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילההפרעת אכילה מקשה להתקבל ללימודים אקדמיים?

הפרעת אכילה מקשה להתקבל ללימודים אקדמיים?

31/03/20 1:27
10 תגובות

לימודים אקדמיים, עבודות ועוד.. האם הפרעת אכילה מקשה להתקבל למקומות אלו? (הכוונה גם למקומות ברמה גבוהה)


תגובות

ד״ר-מיכל-בן-מאיר
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית, עובדת בקליניקה פרטית באזור פרדס חנה-כרכור.  את לימודיי עשיתי בניו יורק, ארה"ב וכשחזרתי ארצה לפני 10 שנים השתלבתי בעבודה במרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם, שם עבדתי במשך שבע שנים.  התמחיתי בהפרעות אכילה דרך כתיבת עבודת הדוקטורט בנושא תקשורת ריגשית באנורקסיה נרבוזה וכמו כן דרך ניסיון קליני עשיר עם נערות ונשים המתמודדות עם הפרעות אכילה.  אני מאמינה שאחד הגורמים החשובים בהתמודדות עם הפרעת אכילה ובתהליך ההחלמה הינו בקשת עזרה ותמיכה, וכיום, כאשר האינטרנט מציע קהילות שונות לתמיכה ניתן לבחור להיעזר וללמוד שאת לא לבד במערכה.  אשמח להציע מנסיוני ולשלוח יד ואוזן קשבת (ווירטואלית) למי שזקוקה. *(הנכתב לעיל הינו בלשון נקבה אך מיועד גם לנערים וגברים כאחד).    
31/03/20 7:59

הי, האם השאלה היא אובייקטיבית, כלומר אם יודעים שיש לך הפרעת אכילה אז קשה יותר להתקבל או סובייקטיבית, האם לך קשה יותר להחזיק לימודים במצב של הפרעת אכילה? לא ברורה השאלה. בכל מקרה, ובכל מצב, כדאי לקבל טיפול משולב להפרעת האכילה. כמובן שתלוי באיזה מצב את נמצאת -פיזית ונפשית. מקוה שאת בטיפול, כדאי לשאול שם את כל השאלות הרלוונטיות למקרה שלך. בהצלחה

פפפפ
31/03/20 14:24

לי עשה ממש טוב!!! להפך אפילו התחשבו

rlaptn
31/03/20 15:58

מה הכוונה? איך? כאילו חוץ לתת כמה נקודות זכות בראויים לקידום

פפפפ
31/03/20 22:46

תראי הראש מלא בשיח מפלצתי על משקל! פתאום נכנסו לי דברים ממש טובים לראש ( כן הייתי צריכה להרגיע את עניין השאיפה המוגזמת והמיותרת של הציונים..). ביקשתי פטור מנוכחות משיעורים מסוימים בגלל טיפולים. תכניסי לראש כמה שיותר דברים, עובדים כל כך קשה לצאת מהזבלה של ההפרעה ומשהו צריך לחכות ליום שמתחילה החלמה סבירה.אנחנו כל כך עושות מאמץ שלפחות נרגיש ונראה שמשהו מחכה ותואר פותח דלתות , מפתח את השכל...

rlaptn
31/03/20 23:13

יפה שהתחשבו. למדתי בעברית ברחובות ושם לא היו דברים מהסוג הזה. בכלל לא היתה נוכחות חובה ברוב הקורסים, ככה שאפילו זה לא ממש רלוונטי. אישית הכרתי 3 בנות (אחת מהחוג שלי, 2 מחוג אחר) שנשרו מהתואר כי לא הצליחו לשלב אותו עם טיפול. כנראה שזה תלוי מי עומד בראש כל פקולטה, או לפחות מי ראש החוג, ברגע נתון. לגמרי מסכימה לגבי ההשקעה בעתיד טוב

יכולה לספר על עצמי שאמנם לא היה לי הפרעות אכילה כשפניתי למכללה אך במהלך התואר זה קרה . הבולמיה. נלחמתי. השיניים. בעצמי ובשדים.. ובמטלות האקדמיות ובנוסף להמשיך להיות חלק אינטגרלי ומרכזי בחברה שם. התחלתי טיפול דיאטנית לפני שלוש שנים כמעט וטיפול פסיכולוגית לפני שנתיים וחצי. הכל עשיתי תוך כדי התואר. היום אני מסיימת את התואר עוד מספר חודשים, ובתהליך של החלמה מלא הבולמיה. הכל אפשרי. חובה אך לשלב טיפול. תצליחי!

פפפפ
01/04/20 10:05

נשירה תלויה הרבה בבחורה אם אין נוכחות!!! אי אפשר להאשים את ראש החוג..לא ילמדו בשביל בנות

rlaptn
01/04/20 16:39

מסכימה לגמרי. אני הייתי מפספסת קורס באופן קבוע ולמדתי הכל לבד. זה פשוט דורש יכולת למידה עצמאית

פפפפ
01/04/20 17:55

שווה ללמוד גם אם יקח יותר זמן! חייבים לחשוב על היום שאחרי

מרים1324
02/04/20 11:31

הי, אני לומדת לימודים אקדמיים, ואין לי שום בעיה. הם גם לא מודעים כ"כ, ואני מאמינה שגם אם אפנה אליהם הם יהיו מאוד תתומכים! אם את במצב שמוסגל להחזיק את עצמך ומצליחה להתרכז ללמוד אז יאלה, לכי על זה! ככה לא תחשבי כל היום על האוכל ועל הטיפול... זה יקשר אותך לחיים בריאים. בהצלחה!