מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבהפרעת קצב

הפרעת קצב

09/04/20 21:12
6 תגובות

היי בן 35 סובל מחרדות מטופל טבעית,אחרי בדיקת הולטר ואקו שיצאו תקינות ואחרי פעמיים אקג שיצא תקין,לפעמים אני מרגיש כמו הפרעת קצב כזאת ל5 שניות שמרגישה כמו לפעמים צרבת לפעמים קפיצה בלב כזה כאילו הוא משנה קצב כזה בפתאומיות לכמה שניות בלאגן כזה,יש מימה לחשוש.זה נורמלי?זה קורה לי פעם ב..,עוד מישהו חווה את זה?מה דעתכם?


תגובות

שלום יחיאל, התלונה שאתה מתאר על תחושה של החסרת פעימה/ פעימה נוספת/ כאב או חוסר נעימות חולף באזור החזה, נפוצה למדי, ולרוב קשורה לפעימות מוקדמות של הלב (כלומר חדרי הלב או העליות מתכווצים מוקדם מדי). הסבירות לכך גבוהה יותר במידה ואין קשר של התלונות לביצוע מאמץ גופני, אכילה, שינוי תנוחה. בנוכחות הולטר לב, אק"ג ואקו-לב תקינים, ובהינתן גילך הצעיר הסבירות לבעיה משמעותית יותר נמוכה. ישנם מכשירים שמסוגלים לנטר את הדופק לזמן ממושך יותר (48 שעות ועד מספר שבועות) ובחלקם ניתן ללחוץ כאשר מופיעה התלונה והם מקליטים את פעילות הלב בשניות לפני ואחרי וכך ניתן לאבחן בצורה טובה יותר מה הבעיה. מציע לחזור לרופא המשפחה או קרדיולוג שטופלת אצלו לשקול אפשרות זו במידה והתלונות משמעותיות. כל טוב לך וחג שמח

יחיאל3
13/04/20 16:08

היי זה אחת ל...ואני סובל מחרדות

יחיאל3
13/04/20 16:39

ואם זה מופיע בשינוי תנוחה?

שלום, שינוי תנוחה קשור לעתים קרובות לבעיות שריר (כמו שריר תפוס או חבלה) ולעתים רחוקות לבעיות דלקתיות של הלב או הריאות , אם כי שום דבר אחר שציינת עד כה לא תומך בכך. חרדה בהחלט יכולה להיות קשורה לתלונות שאתה מתאר. מעבר לזאת, מפנה אותך לכתוב מעלה כל טוב וחג שמח

יחיאל3
13/04/20 18:53

תודה רבה אז כעיקרון אם הבדיקה של ההולטר והאקו והאקג יצאו תקינות אגב זה היה הולטר של 28 שעות בערך ,והכל יצא תקין אז זה דבר טיבעי אתה אומר בפרט לאנשים שסובלים מחרדות כן?

היי יחיאל, אני אומר שזה יכול בהחלט להיות קשור לחרדות, ובהינתן שהבירור עד כה היה תקין זה מחזק את האפשרות הזו, כפי שכתבתי בתשובה הראשונה והשניה כל טוב ושבוע טוב