מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבטיפולי שיניים אחרי אוטם לב בזמן קורונה

טיפולי שיניים אחרי אוטם לב בזמן קורונה

25/04/20 14:45
7 תגובות

שלום קהילה יקרה!

אני בן 45 אחרי אטום בלב + צינתור +2 סטנטים לפני כ-5 חודשים.
הטיפול התרופתי שלי הוא - LOSEC, LIPITOR, BRILINTA, ASPIRIN, TRITACE - המון מדללים דם.

לצערי, בימים האחרונים , בטיימינג גרוע עם כל הקורונה, יש לי כאבים חזקים בשיניים הטוחנות - יש שם כתר ישן שמתחיל להתפרק וכנראה שאצטרך לבצע טיול יסודי בשן (לפחות טיפול שורש + כתר).

למישהו יצא לעבור טיפול שיניים אחרי אוטם לב? האם עושים המרפאה רגילה (אני במכבי)? יש לכם המלצה לגבי רופאים ספציפיים (אני מרמת גן)? מה לגבי המדללים- בעייתי? ושאלה אחרונה - איך כל זה מסתדר עם זה שאני בסיכון גבוה עם הקורונה? אולי עדיף לסבול ולחכות כמה שבועות?

המון תודה מראש!


תגובות

ורד-שיראזי
מוביל קהילה
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
25/04/20 15:42

היי אנדי למיטה ידיעתי כרגע רופאי השיניים עובדים במתכונת חירום. מנסיוני עלייך לדווח לרופא השיניים שתבחר על מצבך הרפואי העדכני והוא יפנה אותך וידריך אותך בנוגע לשימוש באנטיביוטיקה לפני טיפול, שליטה במדללים וכן המלצות ספציפיות לאחר הטיפול משום שגם לאחר הטיפול יש תופעות שנלקחות בחשבון. כדי לקבוע תור לבדיקה של רופא שיניים ובפגישה לציין את כל אלו ולאחר מכן לקבוע את סדר הטיפול וכו'. אם אתה מעוניין בטיפול בקופה שלך דבר איתם ותברר לגבי תור דחוף. במצבים של מחלות לב עדיף שלא לדחות טיפולי שיניים משום שלחיידקי הפה ומצב החניכיים יכולה להיות השפעה בחלק ממחלות הלב. אני מאיזור רחובות ולא מכירה רופא טוב באיזורך לצערי. בהצלחה וכל טוב ורד

Endy
25/04/20 18:05

תודה ורד

היי אנדי, ראשית, מציע לפנות לרופאים עם נסיון בחופי לב, מקום ייעודי לכך הוא מרפאות שיניים בתוך בתי החולים שלהם נסיון טוב בטיפולים תחת דילול דם. חשוב לאמר כי אין להפסיק את דילול הדם ללא התייעצות עם הרופא המטפל, אבל כתלות במחלות רקע ואופי הצנתור ומיקום הסטנטים שהושתלו בצנתור, מקובל להפסיק את אחד מדללי הדם (לרוב ברלינטה) לאחר 6-12 חודשים , שווה להתייעץ עם הקרדיולוג שטיפל בך לגבי כך. שלישית, דחיית הטיפול תלויה בדחיפות כרגע וכן בתזמון של המועד המומלץ לסיום דילול הדם הכפול. מאמין שבקרוב טיפולים אצל רופאי שיניים ובכלל זאת גם בבית החולים יחסרו למעין ״שגרת קורונה״ ובמועד זה , ממליץ כמובן להישמע כל כללי הזהירות ובפרט חבישת מסיכה, ריחוק והגיינתידיים. כל טוב לך ושבוע טוב

Endy
25/04/20 21:15

תודה! האם יכולה להיות סכנה ללב בגלל בעיה בשיניים (דלקת או זיהום) במידה היא לא מטופלת או כתוצאה מטיפול משקם בשיניים (למשל עקירה, כתר או טיפול שורש)?

שלום אנדי, באופן עקרוני הסיכוי נמוך ביותר , ומעבר לזאת העובדה שעברת אירוע לבבי לא מעלה הסיכון מבחינה זו. שבוע טוב

Endy
27/04/20 12:09

תודה !

רותי-12
01/05/20 14:37

בדרך כלל מפסיקים מדללי דם יומיים לפני טיפול שיניים מדמם וממשיכים יום או יומיים אחר כך, בהתאם להוראות הקרדיולוג ןהרופא