מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהתחליף לסוכר

תחליף לסוכר

07/05/20 22:06
5 תגובות

היי שמעתי לאחרונה שסוכרלוז הוא התחליף הכי פחות מזיק ואחריו הסטיביה
האם זה באמת כך?


תגובות

rlaptn
08/05/20 0:08

לא ממש. לכל תחליף סוכר יש כמות מקסימלית שעד אליה ניתן לצרוך בלי להכנס לקבוצת סיכון (על פי סטטיסטיקות, כמובן שזה משתנה מאדם לאדם). הכמות המקסימלית היומית המומלצת לסטיביה היא 9 יחידות ושל סוכרלוז היא 23. מצד שני, יש תחליפים אחרים ברמת מתיקות גבוהה יותר ושניתן לצרוך מהם יותר מסוכרלוז. מוזמנת לקרוא כאן. הכל מוסבר בבירור :) https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/healthy-drinks/artificial-sweeteners/

זאב-8
13/05/20 15:01

ראשית, אציין, כי אינני בעל סמכות רפואית. ככלל, לפי רופאים לא מעטים ששמעתי, מלכתחילה רצוי לא להזדקק כלל לממתיקים מלאכותיים, לא ברור שהם מצליחים "לרמות" את מערכת האינסולין, ומעוד חששות שונים, אולם, היות ואיננו רובוטים, ומחפשים קצת מתוק בחיים, עדיף להשתמש, אך באופן מושכל, בממתיקים מאשר להיכנס למשבר... אכן שמעתי מכמה מקורות, כי הסוכרלוז מומלץ יותר, וגם טעמו עדין וטבעי יותר. יש לשים לב בסוכרלוז של סוכרזית, שיש שקיקים של 4 קלוריות לשקיק, ויש כעת גם של 0 קלוריות, לשים לב להבדל בטעם. לסטיביה יש שם לא רע, לא אצל כולם, אך לשים לב שהיא עשויה להיות מרירה יותר. רחוק מהם כל ממתיקי ה"טול", מולטיטול וכד', בסוכריות ועוד, שעלולים גם לגרום לבעיות עיכול, זים וכד'. שווה בדיקה מוצר, כנראה חדש, של בטר אנד דיפרנט, "מתוקל" - סירופ סיבי שורש עולש, מתיקותו כ-40% מסוכר, כמי שלא מסתדר עם טעמי "דיאט" למיניהם, דווקא זה היה סביר. אולם אשמח אם למישהו חוות דעת מקצועית על כדאיותו כממתיק דיאטטי. וגם בהתייחס לסוכרתיים.

מרינה-ברושי
מומחה כמוני
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
31/08/20 11:11

היי דיאנה, איגודי בריאות ברחבי העולם מאשרים למבוגרים וגם לילדים את השימוש בממתיקים מלאכותיים כדוגמת אקסלופאם פוטסיום, אספרטים, נאוטם, סכרין, סטיביה וסוכלרוז. אלו ניתנים מתוך הנחה שנצרכים בכמויות מאוד קטנות בכל מוצר. לפיכך, בהעדר הוכחה לסכנה בטיחותית, מאושרים לצריכה. לציין ששיטות המחקר והשקיפות המקצועית השתפרו עם השנים ולכן מתקיימת בחינה חוזרת של בטיחות ממתיקים מלאכותיים שאושרו, בעקבות השימוש הנרחב והעליה בצריכה של רכיבי ממתיקים מלאכותיים, נדרשת זהירות יתר עד למצב בו הסיכונים והיתרונות ארוכי הטווח של מוצרים אלו יאופיינו במלואם. ב1 לינואר 2021 צפויים להיכנס לתוקף תקנות בסימון מזון בנוגע לממתיקים- הוסרו האזהרות "לא לאפיה ולא לבישול" ו"יש להחזיק במקום קריר" והוספו האזהרות: "מכיל מקור של פנילאלנין", "צריכה מופרזת עלולה לגרום לפעילות מעיים מוגברת", והכללת המילים "ממתיק שולחני על בסיס.... (בציון שמות כל הממתיקים שבו" בשם המזון). לשאלתך זאב- סיבים תזונתיים מתחלקים למסיסים ולא מסיסים לפי מידת פירוקם וספיגתם במערכת העיכול. בנוגע לממתיק "סירופ סיבי עולש" - סיבי העולש הם סיבים תזונתיים מסיסים במים מסוג אינולין, אשר אינם נעכלים במערכת העיכול אך עם זאת יש לקחת בחשבון כי צריכה מופרזת עלולה לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול, לאור השפעתו על פעילות המעיים. בהתאם למצוין על תווית האריזה, ההנחיה הבטוחה היא 30-40 גרם ביום (בתווית של הבקבוק רשום לא יותר מ-6 כפיות ביום). ממתיקים רב כהליים בעלי ערך קלורי בעלי סיומת "אול" (סורביטול, מלטיטול, קסיליטול ועוד) עוברים עיכול חלקי ומשפיעים על רמת הסוכר בדם ויש לספור מחצית מכמותם כפחמימות. צריכה מופרזת עלולה לגרום לתחושת אי נוחות במערכת העיכול ולפיכך מומלץ שלא להפריז בצריכתם. במקביל אליהם, קיימים ממתיקים ללא ערך קלורי- סכרין, ציקלמט, אספרטם, סוכלרוז, סטיביה (שאינו נקרא "מלאכותי" מאחר ומגיע ממיצוי צמח הסטיביה), ממתיקים אלו אינם נעכלים במערכת העיכול ואינם משפיעים על רמת הסוכר בדם (יש לקחת בחשבון את המצויין לגביי מינוני הצריכה מעלה). בכל הנוגע למינונים ובטיחות צריכה בנוגע לממתיקים ספציפיים - ניתן להיעזר בטבלה בכתבה הבאה https://www.fda.gov/food/food-additives-petitions/additional-information-about-high-intensity-sweeteners-permitted-use-food-united-states לסיכום, הייתי ממליצה לך לבחון כל מוצר ואת השפעתו על רמות הסוכר, שכן לרוב אינדווידואלי. בנוסף לקחת בחשבון מאפיינים נוספים כמו טעימות, תופעות לוואי וכו'. כמו רוב המוצרים, לצרוך במתינות ולהימנע מצריכה מופרזת בתפריט היומי. בהצלחה! מרינה ברושי, דיאטנית סוכר והשמנה, צוות מנהלי קהילה כמוני.

התגובה של מרינה ממש מסכמת מעולה את הנושא, אוסיף רק שאריתריטול, מקבוצת הרב כהליים, הוא בעל תכונות שונות ביחס לקבוצה. הוא פחות גורם לנפיחות במערת העיכול (רק בכמויות מאוד גדולות) והערך הקלורי שלו נמוך מאוד ומחושב כאפס. (אינו מעלה את ערכי הסוכר בדם) אפשר לקרוא עליו עוד בכתבה הבאה : https://www.nutritionews.com/erythritol-sugar-alcohols/ לא משווקת אותו בשום צורה :) הוא פשוט ממתיק נפוץ מאוד ! לשימוש בתעשייה אז שווה להכיר

מרינה-ברושי
מומחה כמוני
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
31/08/20 20:32

נהדרת את!