מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' ג'יי לביא
פרופ' ג'יי לביא
פרופ' יעקב (ג'יי) לביא הוא מנהל היחידה להשתלות לב וסגן מנהל המחלקה לניתוחי לב במרכז הלב ע"ש לבייב במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. הוא בוגר בהצטיינות של הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב, התמחה בניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי שיבא ובתחום השתלות הלב והלב המלאכותי במרכז הרפואי של אוניברסיטת פיטסבורג בארה"ב. בשנת 1991 הקים פרופ' לביא את היחידה להשתלות לב במרכז הרפואי שיבא ומאז משמש כמנהלה. היחידה הינה הפעילה ביותר מסוגה בישראל ועד כה בוצעו במסגרתה כ-300 ניתוחי השתלת לב. בשנת 1994 השתיל פרופ' לביא לראשונה בישראל לב מלאכותי כגשר להשתלת לב ומאז הושתלו ביחידה בראשותו למעלה מ-150 חולים במגוון חלופות לב מכניות, הן כגשר להשתלת לב והן כתחליף קבוע להשתלה. בשנת 2001 בצע פרופ' לביא השתלה ראשונה מסוגה בעולם של חלופה מכנית חדשנית ללב, לאחר שהיה שותף לצוות הפתוח שלה במסגרת התמחותו במרכז השתלות הלב בפיטסבורג. פרופ' לביא הינו פרופסור מן המניין בחוג לכירורגיה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרסם למעלה מ-100 מאמרים בספרות הרפואית, פרקים בספרים בתחום ניתוחי הלב, השתלות הלב והאתיקה של השתלות אי
ד
ד"ר אסף יששכר
מומחה למחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה ומחלות פנימית
ד
ד"ר נטע לב
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
מורד שיראזי
מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
כמונימושתליםבצקות ברגליים ובדיקת דופלר

בצקות ברגליים ובדיקת דופלר

13/05/20 18:05
2 תגובות

שלום
אני מושתל כליה ,, יש נוזלים מסביב לכליה מושתלת שמפריע לתפיקודה ,, אני סובל גם מ בצקות ברגליים ,, עברתי בדיקת דופלר ורידים עמוקים ברגליים והתשובה ,, זרימת דם טובה , ואין עדות לdvt ,, אבל בזמן שאני מרים את הרגליים למעלה ,נותן שתן בכמות גדולה והבצקות נעלמות ,, מה זה אומר ???!!!


תגובות

ד-ר-נטע-לב
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
30/05/20 9:45

משמעות בדיקת הדופלר היא שאין קרישי דם ברגליים שגורמים לנפיחות. באופן טבעי בשעות הערב יכולה להיות נפיחות מסויימ תשל הרגליים, בעיקר באנשים שעובדים בעמידה או ישיבה ממושכת. זה קשור להחזר הדם מהרגליים לכיוון הלב שבעמידה או ישיבה ממושכת הם פוחתים, ולעומת זאת בישיבה עם הרמת רגליים או שכיבה ההחזר הורידי גדל והבצקות יורדות. לכן בשעות הבוקר בדרך כלל הבצקות פוחתות. ישנם גם מקרים בהם יש בעיה בזרימה בוורידים ברגליים ואז גם יש יותר נפיחות. סיבה נוספת היא חום, בתקופת הקיץ כלי הדם מתרחבים ואז יש נטייה להצטברות יותר גדולה של דם ברגליים. אם הנפיחות היא מאוד משמעותית או גורמת לכאבים אפשר לפנות לכירורג כלי דם להערכה. בנוסף לכל אלה, צריך גם לוודא שאין הפרשה מוגברת של חלבון מהכליה, מצב שגם יכול לגרום להופעת בצקות ברגליים. לגבי עניין זה כדאי להתייעץ עם הנפרולוג המטפל.

בצקות ברגליים יכולות להיות מהרבה סיבות, לא רק מסיבה של הצירות או קרישי דם בכלי הדם שלך. בצקות יכולות להיות מהלב, או מכך שאתה כמושתל כליה נותן אולי פחות שתן לאחרונה ושותה עדיין יותר ממה שנותן, לחצי דם גבוהים, חלבון נמוך ועוד... מה לחצי הדם שלך במקביל? הם גם יכולים לגרום לכך לפעמים. בקיצור זה מחייב ביקור אמיתי אצל נפרולוג מומחה, ויש לך כאן כולם נפלאים :)