מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא).
רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי.
פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב.
תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.

פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל הוא קרדיולוג ומצנתר לב בכיר במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בנוסף, פרופ' ארבל מנהל את המרכז למחקר קרדיווסקולרי במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). הוא פרופ' מן המניין בקרדיולוגיה באוניברסיטת תל אביב (מסלול קליני).
פרופ' ארבל מומחה בפנימית, מומחה קרדיולוגיה ומומחה בצינתורים. הוא בוגר בית הספר לרפואה בת"א. הוא סיים בהצטיינות התמחות ברפואה פנימית. לאחר מכן, סיים בהצטיינות יתרה התמחות בקרדיולוגיה במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בהמשך,התמחה בצינתורי לב וצינתורים מורכבים לבעיות מסתמיות בטורונטו ,קנדה. הוא מבצע את כל סוגי צינתורי הלב. כמו כן, הוא מומחה בצינתורי כליות לטיפול ביתר לחץ דם עמיד לטיפול .
יצירת קשר:
058-5518401
האתר שלי :
yaronarbel.com
מובילי קהילה

איתן אביר
הי לכולם,
שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים.
בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים.
בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב.
כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם.
תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים.
במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה.
לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.

גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם

מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים.
מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
אקג אשמח לתשובה מהירה
20/05/20 10:27
1 תגובות
עשיתי אקג יש לציין שאני עוסק בספורט בן 27 וקיבלתי תשובה כזאת Right axis deviation אשמח להסבר כי יש קצת לחץ תודה ..
ד"ר אסי מלויצקי
שלום, בדיקת אק"ג בודקת את הפעילות החשמלית של הלב, והיא מציגה את שלבי פעילות הלב בחלקיו השונים (התכווצות והפריה, בחדרי הלב ובעליות) באמצעות מקטעים המצויירים על נייר האק"ג. אחד המקטעים הללו נקרא מקטע ה-QRS והוא מסמן את הפעילות החשמלית בחדרי הלב בזמן ההתכווצות, כאשר מפענחים אק"ג מסתכלים גם על הציר של מקטע זה - כלומר מה כיוון זרימת החשמל - מימין לשמאל או שמאל לימין וכו', ציר ימני לכן מבטא כי מירב הכח החשמלי זורם משמאל לימין. לעתים רבות מדובר בחלק מהפרעת הולכה שנקראת RBBB והיא כשלעצמה אינה בעלת משמעות קלינית בעיקר באנשים צעירים ללא רקע לבבי. ישנם הסברים נוספים לסטיית הציר ימינה, אולם יש להסתכל על התרשים כולו וכן בהקשר של המטופל שעבר את הבדיקה (גיל, מחלות רקע, מבנה גוף וסיבת הבדיקה) באופן כללי, אם זו ההפרעה היחידה באק"ג, אין סיבה ללחץ מיותר, כן יש מקום לחזור לרופא המפנה בכדי שיסתכל בעיניו על התרשים. כל טוב לך והרבה בריאות ושקט נפשי