מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבפלפיטציות שאפשר לראות

פלפיטציות שאפשר לראות

30/05/20 16:53
5 תגובות

שלום,
כבר כמה ימים שכשאני מרים את החולצה אני מזהה פעימות לב בבטן העליונה באמצע מתחת לחזה. אחרי פעילות גופנית זה יותר ניכר אבל במנוחה גם אפשר לראות את זה רק כשאני בעמידה.
אני לא יודע אם זה נורמלי בגלל שאני רזה ושזה תמיד היה ועכשיו רק נתפסתי על זה או שיש כאן בעיה.
אני מרגיש טוב כשאני עושה פעילות גופנית.
הייתי במיון לפני יומיים ועשו לי אקג פעמיים שיצאו תקינים, בדיקות דם תקינות. לפני 3 חודשים אקו לב במאמץ תקין, ארגומטריה תקין. בעבר לפני כמה שנים עשיתי הולטר לב ויצא תקין. אני די בחרדה מזה שאפשר לראות את הפעימות על העור.


תגובות

שלום, באנשים רזים לעתים קרובות ניתן לראות פעימות באזור הבטן שנובעות ממעבר הדם באאורטה (אבי העורקים), לרוב לא מדובר בממצא מטריד, במידה ויש גורמי סיכון להרחבה של אבי העורקים , כמו - גיל מבוגר, עישון, מחלות הקשורות לכלי דם כמו יתר לחץ-דם , סוכרת וכו' ניתן לבצע US בטן להערכה של אברי הבטן ובכלל זאת האאורטה הבטנית. כל טוב

ETGOHOME
08/06/20 19:00

תודה רבה, רק מוסיף ששלחו אותי להולטר לב של 24 שעות. בפענוח רשום: שינויים בST-T קטעים של סינוס אריטמיה לא נצפו הפרעות קצב הולכה או פאוזות. בסיכום עצמו שמתי לב לsupraventricular ectopy- Isolated 259 Pair 53 Run 3 האם זה משמעותי?

שלום, התוצאות בהולטר מצביעות על פעימות מוקדמות בכמות קטנה ממקור העליות, ממצא זה אינו משמעותי בדרך כלל. כל טוב

ETGOHOME
11/06/20 14:51

תודה. מעדכן שנשלחתי לאולטרסאונד בטן עליונה הכל תקין אבל לא הוזכר בתוצאות שום דבר על האאורטה. אם רשום רטרופריטונאום תקין אפשר להניח שזה כולל גם את האאורטה?

שלום, לא בדיוק אבל ככלל בכל אוחורה סאונד בטן יש הסתכלות גם על גודל ומבנה האאורטה כל טוב לך