מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
כמוניסוכרת סוג-2שיבולת שועל לסוכרתיים

שיבולת שועל לסוכרתיים

01/07/20 17:34
9 תגובות

שלום,

אומרים ששיבולת שועל מלאה מתאימה לסוכרתיים ועדיפה על האינסטנט שמוכרים בפחית.

אבל הסתכלתי על הערכים התזונתיים של פתיתי שיבולת שועל מלאה וסוכר 1.8 גרם ב 100 גרם

אנרגיה 361 קלוריות ופחממות 60.3

ב גריסי שיבולת שועל אורגניים ( בצבע חום)

אנרגיה 361
סוכר 2.2.
פחמימות 54

ובפחית של השיבולת שועל להכנה מהירה

אנרגיה 338
סוכר 1.1

פחממות 60

אז למה המלאה יותר טובה ? מה אני מפספסת ?

אני ממש מתקשה להבין איך אמורים לנהל תזונה של סוכרתיים

תודה



תגובות

שושי.
02/07/20 9:54

שאלו שאלה דומה פה באתר והנה הקישור https://www.camoni.co.il/411804/114757

נעמונת8
02/07/20 11:43

תודה שושי , קראתי מענין. השאלה אם קיים הבדל בין שיבולת שועל אינסטנט לבין שיבולת שועל מלאה

בן.חיים
02/07/20 12:11

לא חייבים לאכול 100 ג' . מנה שמכילה 2 כפות גדושות+3/4 כוס חלב מספקים (ללא סוכר) הם ארוחת בוקר משביעה ומספקת.

חנה-פאר
02/07/20 12:20

ככל שהשיבולת יותר קצוצה דק (כמו באינסטנט) העיכול במעי מהיר יותר והסוכר בדם קופץ.

אבו-זקן
15/07/20 13:44

זה נכון. חסר רק מחקר רציני שמראה שיש בעיה עם סוכר שעולה מהר (ויורד מהר). "לשטח את העקומה" זה מועיל לקורונה, אבל לא ראיתי הוכחה לכך שזה מועיל לחולי סוכרת, כל עוד השטח מתחת לעקומת הסוכר לא משתנה. שאשמח לקבל הפניה למחקר כזה.

שושי.
02/07/20 15:52

תמיד המלא יותר בריא,וכמובן אם את אוכלת את זה לבד ולא הרבה אין מה לחשוש,כל הבעיה שמערבבים לזה עוד דברים לכן הסוכר עולה,

דר-
04/07/20 14:45

מכיוון שלא נמצא בעולם אדם שאכל קלוריות (כולל דיאטניות חסרות הבנה) אל תתייחסי לשטות הזו. אין שום קשר בין נצילות המזון לערך הקלורי שלו. קלוריה היא מידת אנרגיה כמו למשל האוקטן בדלק . זה שאת משתמשת באוקטן 95 לא מעיד איך הרכב שלך צורך אותו, כמה ניצולת יש לו ברכב שלך. אפילו אותו דלק נצרך שונה בקיץ ובחורף, בשמש צהריים או בצינת ערב. תתעלמי לחלוטין מהנוכלות הזו

צורת התנסחות מאוד מזלזלת ומיותרת בעיני... במקרה הזה הנקודה היא בכלל לא הקלוריות ובזה אולי אתה צודק. אבל להגיד שבאופן כללי קלוריות זה נושא שאפשר להתעלם ממנו? זה לא נכון וסותר את המסקנות של הרוב המוחלט של המחקרים בנושא.

מרינה-ברושי
מומחה כמוני
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
31/08/20 13:16

היי נעמה, שיבולת שועל נמכרת בארץ ב-2 צורות עיקריות: שיבולת שועל משוטחת ושיבולת "אינסטנט" - קוואקר. ההבדל בין שיבולת שועל משוטחת לשיבולת שועל אינסטנט הוא בתהליך אותו עובר פתיתי הגרגיר- השיבולת העבה עוברת אידוי והשטחה ללא חיתוך ולפיכך הפתיתים עבים יותר, לרוב דורשים זמן בישול רב יותר. מתאימים יותר לעוגיות, גרנולה, מרקים, הכנת תערובות קווקאר- הפתיתים עוברים תהליך של אידוי, שיטוח, חיתוך ולבסוף תהליך בישול/אידוי נוסף לפני הייבוש. נקראים גם "אינסטנט" מה שמקצר את זמן ההכנה כך שניתן להשרותם במים/חלב חם או להוסיף ליוגורט/פשטידות ללא צורך בנוזל נוסף. מבחינת ערכם התזונתי- בהתייחס ל-100 גרם מוצר דיי זהה, אך אם נתייחס למידת ההשפעה על רמת הסוכר בדם, ייתכן כי לצורך עיכול השיבולת המשוטחת אשר אינה עברה תהליך עיבוד נוסף, ידרש יותר זמן לפירוק במערכת העיכול מה שיתבטא בקצב עליית הסוכר לעומת האינסטנס. שיבולת שועל נחשבת פחמימה מורכבת אשר עשירה בסיבים תזונתיים ויכולה להשתלב נהדר בתפריט היומי, אם זאת כל מזון דורש בחינה והתייחסות אישית ומשתנה מאדם לאדם. יש לקחת בחשבון את הכמות הנצרכת במנה (לדוגמא קוואקר- מנת הגשה במשקל של כ-40 גרם ( כ-4 כפות) ומכילה כ-25 גרם פחמימה במידה ותשלבי את המנה עם מנת חלבון/שומן תהיה השפעה שונה על קצב ומידת העליה של רמת הסוכר בדם (משתנה). במידה והינך מרגישה מבולבלת ומתקשה להבין כיצד לנהל את התפריט היומי, אני מזמינה אותך להתייעץ עם דיאטן/נית מומחה/ית סוכרת לצורך התאמה אישית (במסגרת פרטית/ציבורית/קהילה). בהצלחה! מרינה ברושי, דיאטנית סוכרת והשמנה, צוות מנהלי קהילה כמוני.