מנהלי קהילה

ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן

ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר

מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2דייאטת פירות וירקות בלבד
דייאטת פירות וירקות בלבד
16/09/20 13:30
1 תגובות
האם לסכרתיים כרוניים כדאי לחשוב על דייאטת ירקות יפירות בלבד ולכמה זמן
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
מרינה ברושי
היי יואל,
לא קיימת המלצה כזאת בספרות המקצועית.
תזונה מותאמת לסוכרת אינה שונה מההנחיות לתזונה מאוזנת וושמירה על אורח חיים בריא כבקרב כלל האוכלוסיה
(במקביל לשגרת פעילות גופנית, הימנעות מעישון, הפחתת מתח ועוד)
תפריט תזונה המבוסס על מזון טרי, צריכה מגוונת של דגנים מלאים, סיבים תזונתיים, שילוב של קטניות, ירקות ופירות טריים.
העדפת צריכת שומן רב וחד בלתי רווי על פני שומן רווי מן החי לדוגמת שמן זית, אגוזים, שקדים, טחינה, בוטנים, זרעי פשתן
צריכת חלבון ממקורות איכותיים לדוגמת דגי ים , מוצרי בשר דלי שומן (עוף, הודו, סינטה, כתף, שייטל, וייסברטן), צריכה מתונה של מוצרי חלב דלי שומן - יוגורט, לאבנה, ריקוטה.
כמו כן, נדרשת התאמה אישית תוך בחינה מתמדת של השפעת המזון על רמות הסוכר במקביל לשיקולים נוספים ביניהם: המצב התזונתי, בדיקות דם, טיפול תרופתי/אינסולין, מדדים התחלתיים, פרמטרים פיזיולוגיים ואישיים.
בהצלחה!