מנהלי קהילה

ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן

ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר

מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2דל פחמימות אבל A1C עולה
דל פחמימות אבל A1C עולה
25/09/20 1:09
6 תגובות
איך ייתכן, שלמרות תזונה דלת פחמימות, לא רק שהסוכר שלי לא יורד מתחת ל 100 (לרוב בין 105 ל 110) וה A1C שלי עלה מ 5.2 ל 5.4 במהלך שנה.
אציין שאני לא סוכרתית, וה A1C 5.2 התקבל בתקופה שאכלתי פחמימות כמו מטורפת. האם ייתכן שדל פחמימות לא טוב לי?
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
מרינה ברושי
היי מישל, בדיקת המוגלובין מסוכרר יכולה לשקף את ממוצע רמת הסוכר בדם ב3 החודשים האחרונים. עליית הסוכר בדם יכולה להתבטא כתוצאה מצריכת פחמימות, חלבונים ושומנים ותלויה בהרכב הארוחה ולהפרשת האינסולין בתגובה לארוחה, רגישות הרקמות לאינסולין, רקע רפואי, פעילות גופנית, טיפול תרופתי ועוד. קיימים מצבים שונים שלא ניתן להסתמך על בדיקה זו לדוגמת מצב שבו רמות ההמוגלובין נמוכות מהנורמה. במידה והינך שומרת על אורח חיים בריא, תזונה מותאמת ומבצעת פעילות גופנית הייתי ממליצה לקבוע תור לייעוץ תזונתי ( ניתן גם בקרב המרפאות בקהילה) לבחינה מדויקת יותר. גמר חתימה טובה!
ד"ר נירית אבירן ברק
מישל שלום לא כתבת כמה זמן, מה בדיוק את אוכלת , איזה תרופות את נוטלת והאם את עושה ספורט ועוד נתונים חשובים, מציעה שתפני לתזונאית
מישל
כתבתי: אני לא סוכרתית, לא נוטלת תרופות, ועליית ה A1C היתה במהלך השנה האחרונה. אציין שהעליה החלה עם מעבר לדל פחמימות וארוחות בריאות.
צפוני
מישל שלום וגמר חתימה טובה .TO T אני חושב שהרבה מאד סכרתיים היו מוכנים לחתום על ערכים כמו שלך. AIC 5.4 הוא טוב . לא ברור לי מדוע לעשות בדיקת AIC אם אינך סכרתית.
MAJER
שלום גם אני נמנה מפחמימות ושמירה על מנת פרי ביום ולאחרונה תוצאות ACU היו מעבר לסרגל וגם בלוטת התריס חרגה מהגבולות דבר שלא סבלתי בעבר אני לוקח פעם ביום גלקומין ותרופות לבביות בגין ניתוח לב כגון פרוקור 100 , נרמלול 25 מדלל דם ELIQIS 5M ,PRAVASTATIN10M וגם ירדתי בתקופה במשקל, הדיאטנית שלי לא יודעת הסיבה לכך אשמח לתגובה בברכה
ד"ר נירית אבירן ברק
על מנת להבין מדוע אדם יורד במשקל יש לבצע בירור שלם, יש להתחיל מפניה לרופא המשפחה