מנהלי קהילה

ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן

ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר

מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2סירופ אגבה
סירופ אגבה
27/09/20 14:51
1 תגובות
מי יודע כמה סירופ אגבה מומלץ לשימוש או לא ? מה תכולת הסוכר שלו ?
מרינה ברושי
סירופ אגבה הוא אחד מסוגי הממתיקים הטבעיים הקיימים בדומה לדבש, סילאן, סירופ קוקוס, מייפל טבעי, סוכר קנים. השפעתו על רמת הסוכר בדם היא פחותה בזכות האינדקס הגליקמי הנמוך ביחס לסוכר רגיל. תכולת הסוכר בכל ממתיק טבעי מפורסמת על גבי תווית המוצר (פחמימות). לדוגמא: ב-100 גרם סירופ אגבה יש כ-75 גרם פחמימה לעומת דבש (85), מייפל ( 86), סירופ קוקוס (66). מבחינת ערכיו התזונתיים מכיל גם וויטמינים ומינרלים חיונים שכן מופק מצמח האגבה הכחולה אך מהווה מקור לסוכר זמין בדיוק כמו שאר הממתיקים הטבעיים הקיימים. בהתייחס ל"אינדקס הגליקמי" לסירופ ערך נמוך מדבש ומייפל אך גבוה מסירופ קוקוס למשל. (בזכות העובדה שמכיל יותר פרוקטוז ואינו גורם לתגובה ישירה להפרשת אינסולין ע"י הלבלב) אך עם זאת, יש לצרוך ממנו במידה בדיוק כמו כל ממתיק טבעי תחת ההתוויות הרפואיות הרלוונטיות (כיסוי מספק של אינסולין/טיפול תרופתי בסוכרת). גמר חתימה טובה.