מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותאיקסל ותפקוד מיני

איקסל ותפקוד מיני

29/09/20 14:40
3 תגובות

בן 24, סבלתי בעבר מדיכאון ועודני סובל מ c ptsd. לפני 5 שנים, בצבא פסיכיאטרית החליטה לתת לי איקסל. מהכדור הראשון שלקחתי, התחילו לי תופעות לוואי הזויות בגוף, ובראשן, התרופה הפרידה במגע מיני את השפיכה מהאורגזמה. לאחר כמה ימים הפסקתי עם התרופה והעניין חזר לקדמותו, אך אני לא נהנה מאז כמו פעם, אני מרגיש שהכדור הזה ממש דפק אצלי משהו אפילו שלקחתי אותו לזמן כ"כ קצר. הרופאים בארץ מנסים להפוך אותי למשוגע ולהגיד לי שזה הכל בראש אבל אני יודע שזה לא נכון, וזה הכדור. זה פשוט לא אותו הדבר מאז. כך או כך יש לי צער רב מהעניין, אשמח מאוד אם למישהו יש מידע, או אפילו להפנות אותי לרופא שמכיר.


תגובות

סימה-לבני
03/10/20 17:30

שלום רב,

תופעות הלוואי שהזכרת ידועות ומדווחות לגבי איקסל. ראה עלון לצרכן כאן

הטראומה שנגרמה לך מתופעות הלוואי, דומה במידה מסויימת לטראומה אחרת שבגללה קבלת את האבחנה PTSD. לבחור צעיר, פגיעה ביכולת המינית היא טראומה. כיוון שהתרופה כבר מזמן לא בתוך גופך, הרופאים טוענים שהכל בראש שלך. זה לא משהו רע להגיד, כי זה מאפשר לך לעבוד על הנושא ולהתמודד איתו כמו שאתה מתמודד עם הטראומה מהצבא. בלי לקחת טיפול תרופתי .

כידוע לך אין תרופה שאין לה תופעות לוואי, ואם אצלך, על פי הדיווח שלך, תופעות הלוואי נשארות לך כטראומה. אז עדיף שתחפש מוצא לא פרמקולוגי. פתרון שיטפל בגישה שלך, בתפיסה שלך, ילמד אותך לתפקד למרות הטראומה מתופעת הלוואי של האיקסל , ולנצח אותה.

הרופאים יכולים להציע לך תרופה נוגדת חרדות, לטיפול בחרדה הזאת שלך, ראה רשימה שלמה בויקיפדיה  כאן, אבל לצערינו, רובן פוגעות בתפקוד המיני, ולכולן יש תופעות לוואי כאלה או אחרות.

מה כן אפשר לעשות?

בין הטיפולים שאינם פרמקולוגים תוכל למצוא CBT, טיפול פסיכולוגי, מאמן אישי, חונך ולפעמים בת זוג מבינה ותומכת יכולה להעלים את כל תופעת לוואי שהיו בעבר.

מעודדת אותך לפעול בכיוון לא פרמקולוגי,

לדוגמא באתר הכללית רפואה משלימה מצאתי את המדריך הזה כאן. קצת פרסומי, אבל יכול לתת לך כיוון.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

 

Barak166
03/10/20 18:46

קודם כל, תודה על התשובה המפורטת, ואכן פתחת לי כיוון חשיבה חדש, עם זאת, אני מרגיש שדברי לא הובנו כהלכה. 

יש הבדל עצום בין פוסט טראומה, לבין פוסט טראומה מורכבת. הבעיות שיש לי הן יותר אישיותיות, פחות תפקודיות. ה c ptsd שלי אובחן בצבא, אבל לא על אותה נקודת זמן. הייתי עם פוסט טראומה מורכבת הרבה לפני הצבא. זה פשוט אובחן בצבא בגלל טראומה אחרת שקרתה בצבא, שפשוט נאגרה לאוסף. לקחתי הרבה כדורים אז, למיקטל, ו ssri לסוגיהם. אין לי מאף אחד "טראומה". ואני לא חושב שאפשר לכנות "טראומה" את התופעת לוואי שתיארתי, וודאי אחרי שפסקה אחרי שלקחתי את הכדור. אין לי בעיה ללכת לטיפול פסיכולוגי ולהיכנס לשם אם אדרש לכך, אני פשוט משוכנע שהבעיה היא פיזיולוגית לחלוטין. אני מסכים שמוזר ששנים לא לקחתי את התרופה ואני עדיין סובל מתופעות הלוואי שלה (לפחות חלקית) אבל אני משוכנע לחלוטין שהנזק כאן הוא לא נפשי, אלא בגלל האיקסל נטו. היו לי מערכות יחסים ארוכות מאז, עם בנות זוג מדהימות. זה לא פתר את הבעיה. אם אמקד את השאלה שלי יותר, אני מניח שזה יהיה משהו בסגנון של: האם אין אפילו סיכוי קלוש ביותר שאיקסל יגרום לנזק בלתי הפיך? אך ורק פיזיולוגית כמובן. 

אני97
05/10/22 7:51

הי ברק, אני לא מומחית כאן, ולא מתיימרת להבין איך היניינים האלה עובדים., אני רופאה ובעצמי סובלת מפוסט טראומה. ממליצה לך להקשיב לפודקאסט like mind like body

יש מצב שתמצא שם תשובה

בהצלחה רבה