מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותעלון לצרכן של תרופה

עלון לצרכן של תרופה

01/10/20 1:08
9 תגובות

קיבלתי תרופה לדיכאון בעלון לצרכן יש ציון של מדללי דם שאני לוקח מה אני אמור לעשות


תגובות

חנה-גונן
02/10/20 16:12

אם אפשר לציין שם התרופה ושם המדלל. יעזור מאוד

 

jaco
10/10/20 23:56

 האם מותר לקחת בהתחלת טיפול בברינטליקס תרופות כמו קלונקס להרגעה

jaco
04/10/20 1:19

ברינטליקס תרופה נגד דיכאון. אני נוטל תרופה לדילול הדם בשם אליקוויס. האם התרופה משפיעה על המדלל? אני יכול לקחת את התרופה נגג הדיכאון יחד עם המדלל? 

חנה-גונן
04/10/20 16:41

אתה יכול לקחת את שתי התרופות.יש לזכור ולהכיר האפשרות שברינטליקס עלול להגביר את הדימום.למשל דימום חניכיים,דימום מהאף,דימום במערכת העיכול. צריך פשוט לעקוב.

jaco
09/10/20 18:39

השאלה אם הוא מגדיל את המינון או מקטין. אני לוקח 5 מג פעמיים ביום אליקוויס. האם זה משנה את המינון? 

סימה-לבני
10/10/20 0:03

שלום רב,

ברינטליקס, ובני משפחת האנטידפרסנטים שמשפיעים על המערכת הסרוטונרגית, הם בעלי יכולת עצמאית לדילול הדם. המנגנון הוא דרך תפקיד הסרוטונין בדילול הדם.

לכן לקיחה משותפת של כל התרופות שמשפיעות על הסרוטונין עם כל התרופות שמשפיעות על דילול דם, עלול להגמר עם דימום יתר.

בדקתי בשני מקורות מידע, בשניהם הלקיחה המשותפת מותרת, אך כמו שכתבה חברתי הרוקחת חנה גונן, יש לעקוב ולהשגיח.

אם הרופא שלך רוצה להקטין לך את מינון האליקוויס, הוא יכול לשקול זאת. רק אל תעשה זאת על דעת עצמך, שכן מידת ההשפעה על דילול הדם היא אינדיבידואלית, וחשוב שהרופא יקח את מצבך הרפואי בחשבון כאשר יקבל החלטה לכאן או לכאן.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

jaco
10/10/20 6:17

לצערי קשה לסמוך על רופא משפחה לקבל החלטה כזאת ואם זה כרוך בבדיקות זה יותר מסובך. אם בכל זאת אקח זה מסוכן? נניח שהמינון יגדל או יופחת? זה מסוכן? או שיכולים להיות או סיבוכים? או נזקים? 

סימה-לבני
11/10/20 10:45

שלום רב,

ההחלטה על שינוי המינון של אליקוויס, היא לא של רופא המשפחה, אלא של הקרדיולוג שרשם לך אותו מלכתחילה.

לדעתי, חשוב לעדכן אותו בשינוי בטיפול שלך, ולבקש את ההנחיה שלו לגבי המינון של אליקוויס בשילוב עם ברינטליקס. יתכן שיעדיף שלא לשנות את המינון, אך לפחות יעשה זאת מתוך הסתכלות על מצבך הכללי הבריאותי, ומתוך הכרות עם הספרות המקצועית הספציפית ונסיונו כקרדיולוג.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

jaco
29/10/20 13:13

מה המינון המקסימלי שמותר לקחת של eliquis